.

PRAS Consulting a finalizat proiectul de implementare a Microsoft Lync Server 2010 la Primăria Sector 2 a Municipiului București. Primăria sectorului 2 deține o infrastructură complexă și o rețea de divizii dispersată în numeroase locații pe raza sectorului. Creșterea eficienței în comunicații și nevoia de a utiliza instrumente eficiente de teleconferință, au condus la implementarea unei soluții informatice moderne pentru eficientizarea proceselor de comunicare.

"Am folosit Microsoft Lync la conferința internațională "ePlatforma", prin intermediul căreia am transmis live evenimentul și am permis accesul telefonic al participanților din străinătate. Invitații din 10 state au fost foarte plăcut impresionați, deoarece se puteau conecta foarte ușor și aveau acces la multiple posibilități de comunicare." precizează primarul sectorului 2, Neculai Onțanu (foto).

„Primăria Sector 2 a fost prima implementare comercială pentru Microsoft Lync 2010 în România. Pentru noi, pe lângă provocarea tehnică, aceasta implementare reprezintă și bucuria de a vedea că și în Romania administrația locală poate investi în tehnologii ce au fost create pentru a reduce costurile operaționale." a precizat Paul Roman, Managing Partner – PRAS Consulting.

Microsoft Lync Server 2010 este o soluție eficientă de comunicare, adaptată unui mediu economic tot mai dinamic. Componenta Voice over IP (VoIP), din Microsoft Lync Server, facilitează comunicarea între sucursale din locații geografice diferite, fără costuri interurbane. Conferințele audio, video și Web integrate permit reducerea costurilor cu deplasările și a celor pentru organizarea conferințelor convenționale.

"După realizarea pilotului pe Lync Server, a început promovarea internă a soluției. Èšinând cont de dorința conducerii de a integra o soluție de videoconferință, și având în vedere experiența, am promovat soluția de la Microsoft. În prima etapă, am încercat integrarea într-un proiect cu finanțare europeană a cărui implementare a durat până în 2010. PRAS Consulting a realizat cu succes implementarea și suportul soluției, în calitate de partener certificat Microsoft pentru produsul Lync." – precizează Valentin Ifrim, Director Executiv, Direcția de Sisteme Informatice și Administrare Echipamente – Primăria Sector 2.

"Implementarea Lync a adus un important avantaj în ceea ce privește economia de timp pentru personalul din conducere, prin reducerea deplasărilor pentru întâlnirile periodice. În plus, soluția a contribuit la optimizarea proceselor de comunicare în cadrul organizației, iar în viitor estimăm că urmează să conducă la reducerea costurilor", precizează Valentin Ifrim.

" PRAS Consulting este o companie ce a ales sa investească în tehnologii de viitor cum ar fi zona de "Unified Communications" sau zona de "Cloud". Microsoft Lync 2010 este un sistem complet pentru comunicații unificate care împreună cu Microsoft Exchange 2010 oferă utilizatorilor email, prezență, telefonie, conferinte audio/video, etc. prin intermediul unei interfețe unice extrem de ușor de utilizat.", precizează Paul Roman.

PRAS Consulting a obținut recent certificarea "Lync-Ready partner with Microsoft Unified Communications", fiind unul dintre primii parteneri Microsoft Romania care deține competențe avansate pentru această soluție.