.

Samsung Electronics Romania a organizat pe 15 noiembrie bada Developers Day, un eveniment dedicat domeniului de dezvoltare de aplicații mobile și a anunțat lansarea primului concurs local de dezvoltare de aplicații pentru platforma bada. Estimările companiei sugerează o creștere a categoriei de smartphone-uri prevăzute cu platforma bada, preconizându-se că vor ajunge la un procent de circa 18-20% din piața românească de smartphone-uri până la finalul lunii februarie 2012. „Implicarea Samsung în susținerea dezvoltării de aplicații locale pentru sistemul de operare bada pornește, în primul rând, din dorința de customizare a dispozitivelor astfel încât să putem aduce pe piață smartphone-uri accesibile tuturor categoriilor de utilizatori", precizează Sorin Manea, Head of Telecom Division la Samsung Electronics România. „De asemenea, creșterea preconizată de 25% a categoriei de smartphone-uri prevăzute cu platforma bada are ca punct de plecare crearea de conținut cu relevanță locală, pe care Samsung o susține prin astfel de competiții".

Astfel, după concursul Bada Power App Race, aflat deja la a doua ediție pe plan internațional, Samsung a dat startul primului concurs de dezvoltare de aplicații pentru bada din România, bada Local Cup1, ca parte a strategiei companiei de a se implica activ în crearea de conținut relevant pentru utilizatori și în susținerea dezvoltatorilor de aplicații mobile.

Dezvoltatorii care acceptă provocarea Samsung trebuie să creeze un concept inițial pentru o aplicație, care să respecte standardele înalte de inovație, potrivite pentru platforma bada și fezabile din punct de vedere comercial.

Premiile puse la bătaie pentru cele mai inovatoare aplicații au o valoare totală de 34.000 de euro, premiul cel mare constând în suma de 10.000 de euro. Competiția va avea și o secțiune pentru dezvoltatorii de aplicații pentru Android, oferindu-le acestora șansa de a câștiga trei premii a câte 4.000 de euro. Concursul se va încheia pe 15 februarie anul viitor, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 16 februarie. Pentru mai multe detalii despre eveniment și mecanismul competiției, puteți accesa www.badadeveloperscontest.ro.