.

PRIME România anunță desfășurarea în perioada 13-14 mai 2010, la Facultatea de Drept (Universitatea București), a celei de-a doua ediții a târgului PR&Ad Fair – singurul târg de joburi și internshipuri din România specializat în domeniul relațiilor publice și al publicității.

PR&Ad Fair este un eveniment care pornește de la premisa de a oferi tinerilor pasionați de relații publice și publicitate șansa de a fi încadrați pe o piață a muncii direct specializată. Târgul oferă studenților contextul de interacțiune cu agenții importante de PR și Advertising din România și de a-și alege un job, o colaborare sau un internship în acest domeniu. De cealaltă parte, agențiile participante beneficiază de posibilitatea de a crea o bază de date proprie cu tinerii pasionați de domeniu, dar și de a analiza prin contact direct potențialul viitorilor absolvenți ai facultăților de profil.

Evenimentul se desfășoară sub forma unui târg, incluzând conferinșe și workshopuri, după structura primei ediții. Astfel, participanții pot vizita standurile agențiilor invitate în fiecare din cele două zile ale evenimentului, pe 13 mai între orele 12:00 și 20:00, iar pe 14 mai între 10:00 și 20:00. Cei interesați de conferințe și/sau workshopuri își pot procura biletele făcând rezervare pe befair2010@yahoo.com până pe 10 mai.

Conferințele și workshopurile PR&Ad Fair 2010 sunt structurate în două părți– prima zi, în intervalul orar 14:00-16:00, va fi dedicată discuțiilor despre PR (Let’s be FAIR! … about PR). Într-o prima etapă, de la 13.00 la 15.00 va avea loc conferința „Locul meu pe piața muncii", având-o ca invitat pe Claudia Cochina (Manager proiect "Locul meu pe piața muncii"). Apoi, de la ora 15:30, va fi abordat subiectul „Social networking=job?", cu Rareș Petrișor (Președinte ARRP) în rol de moderator, iar invitații vor fi Bogdan Th. Olteanu (director divizia PR Millenium Communication), Bobby Voicu (blogger), Justin Kadima (General Manager Republika Interactive). Ulterior, începând cu ora 17:30, Adrian Chira (Personal Branding and Online Identity Strategist) va susține workshopul „Getting a better you: Personal development".

Ce-a de-a doua zi a conferințelor este dedicată advertisingului (Let’s be FAIR! … about advertising) începând cu ora 14:00. Conferința va trata subiectul „Portofolio=job?", avându-l drept moderator pe Bogdan Tomoioaga (PR Manager Graffiti PR), cu următorii invitați: Cristian Munteanu (Creative Director TBWA/Central Eastern Europe), Andreea Florea (Brand Consultant BrandTailors), Monica Tănăsoiu (Client Service Director, Mercury360), Zoran Vuxanovici (Head of Interactive Wunderman/Partnership Romania). Pentru programul de workshop al celei de-a doua zi, desfășurat între 17:00 și 19:00, tema abordată va fi „Getting a better you: How to win a pitch", susținut de Adrian Alexandrescu (managing director&partner la Interactions).

Organizatorii au pregătit pentru participanți o serie de concursuri cu premii din cele mai variate, dintre care menționam 20 de carduri oferite de Blogway și un weekend pentru două persoane la Pensiunea Donna Byanca din Slănic Moldova. Printre agențiile participante cu oferte de joburi și internshipuri în cadrul acestei ediții se numără: Brandstalk, TBWA/MERLIN, Graffiti PR, Saatchi&Saatchi, Millenium Communications, REPUBLIKA INTERACTIVE, Mercury360, Image Factory, Clock Advertising, AMI Communications, Mobile PR Agency, 2activePR, Wunderman, Grayling, Plus Media, CIVITAS Global Ketchum, BrandTailors, Agenția de Vise, ICON Advertising. PR&ad Fair, ediția 2010, este susținut de partenerii oficiali: Proiectul Locul meu pe piața muncii, Expoevolution, Pensiunea Donna Byanca, Universitatea București, Editura Tritonic și Blogway. Alături de aceștia, au fost implicați partenerii media: apropo.ro, Sapteseri, Studlife, RFI România, Radio Medeea, 9am, ApPRentice, Campusnews, WebPR, Calendarevenimente, Refresh.ro, Evenimente studentești, Hipo, IQads Kadett, Videomax, Weblog, Comunicatedepresă, Comunicații-mobile, Lume bună, Metropotam, Start UB, Studenție.ro, Jurnalul Național.