.

Pe 25 noiembrie Fujitsu a anunțat disponibilitatea tehnologiei blade server concepută special pentru companiile mici și mijlocii aflate în căutarea de tehnologii eficiente și scalabile. Noul PRIMERGY BX400 este un sistem blade cu caracteristici complete, construit de la zero ca o infrastructură prietenoasă și versatilă, conceput pentru companii mijlocii cu cerințe mari de calcul și stocare, inclusiv pentru mai multe filiale sau birouri.

PRIMERGY BX400 este un centru de date ecologic, putând stoca până la opt servere sau blade-uri de stocare într-un spațiu mic, fiind susținut de un set complet de soluții și servicii. Sistemul combină tehnologii de înaltă calitate - cum ar fi aplicația de stocare asigurată de tehnologia obținută în urma parteneriatul dintre Fujitsu și NetApp – ce oferă un nivelul impresionant de flexibilitate input/output și aceeasi lățime de bandă a sistemului blade PRIMERGY BX900 ‘Dynamic Cube’, introdus pe piață anul trecut.

Ușor de instalat și administrat, PRIMERGY BX400 permite companiilor să investească mai puțin timp în instalare și administrare, concentrându-se în schimb asupra proceselor esențiale pentru rentabilitatea companiei. Administrarea simplificată a ciclului de viață reduce costurile operaționale zilnice cu până la 60%. Ca toate serverele PRIMERGY, BX400 vine însoțit de software-ul ServerView de la Fujitsu, care permite administrarea și monitorizarea simplă și integrată a sistemului. Componentele adiționale de software cum ar fi ServerView Resource Coordinator VE și Virtual IO Manager asigură operațiuni uniforme pentru pool-uri de servere fizice sau virtuale, precum și o excelentă disponibilitate, la costuri eficiente.

Design-ul îmbunătățit transformă PRIMERGY BX400 într-un produs mai accesibil decât alte servere blade de pe piață și în același timp economisește spațiul din birouri. Cum companiile mici și mijlocii au adesea la dispoziție spații limitate, sunt disponibile două versiuni diferite ale sistemului PRIMERGY BX90. Versiunea rack poate fi integrată cu ușurință într-un rack Fujitsu standard de 19", dar și în rack-uri oferite de terțe părți. Versiunea cu tower poate să intre sub un birou sau în zonele de recepție fără a atrage atenția, având un nivel al zgomotului de fond de doar 45 decibeli – fiind astfel unul dintre cele mai silențioase produse disponibile.

Jens-Peter Seick, Senior Vice President Datacenter Systems, Fujitsu Technology Solutions, a declarat: "Companiile mijlocii, cu volume mari de date, au cerințe de IT similare cu ale marilor companii, dar pot fi mai constrânse de experiența și bugetele disponibile pentru IT. PRIMERGY BX400 este un produs din gama Dynamic Infrastructure care conține până la opt servere și blade-uri de stocare, dar și componente de rețea și servicii Fujitsu ce pot sustine infrastructuri de tip Cloud. Dimensiunile mici ale produsului îl fac să fie soluția ideală pentru companii mijlocii cu necesități mari de calcul și stocare deoarece nu necesită o experiență specializată pentru IT sau pentru alimentarea sau răcirea sistemului."

Oferind eficiență energetică și costuri avantajoase, simplu de instalat și de administrat, noul PRIMERGY BX400 ajută companiile să își sporească nivelul de productivitate prin intermediul unei eficiențe superioare, scăzând în același timp costurile pentru cerințele de stocare și calcul. Sistemul reduce cu până la 30% facturile pentru energie electrică (1) și, pentru că emite mai puțină căldură, minimizează efortul instalației de aer condiționat și reduce emisiile de CO2. De asemenea, companiile beneficiază de infrastructura scalabilă și modulară a familiei PRIMERGY, ca și de gama largă de servicii globale de infrastructură oferite de Fujitsu.

Portofoliul complet de server blade PRIMERGY de la Fujitsu poate găzdui gama completă de aplicații în medii atât fizice, cât și virtualizate, fiind dotat cu cele mai recente procesoare Intel Xeon Seria 5600 și capacități mari de memorie. Fujitsu oferă o aplicație complet integrată pentru stocare în combinație cu serverele blade PRIMERGY, plus o conexiune cloud pentru a extinde capabilitățile de infrastructură ale clientului, printr-un acces rapid și simplu la resurse de server, stocare și backup.

În cazul în care cerințele de business se modifică, este foarte simplu pentru companiile respective să adauge sau să extindă serverele blade PRIMERGY de care dispun deja, pentru a face față noilor cerințe. PRIMERGY BX400 este complet compatibil cu fiecare componentă a portofoliului PRIMERGY BX. Pentru marile companii care au nevoie de o îmbunătățire a sistemului PRIMERGY BX900, dar nu au nevoie de puterea de calcul a 18 server blade-uri, PRIMERGY BX400 poate îmbunătăți și suplimenta actualele configurații de care dispun acești utilizatori.

PRIMERGY Seria BX este conceput pentru o gamă largă de aplicații, de la servere web sau ferme de servere cu cerințe mai scăzute de performanță până la baze de date sau configurații de servere pentru aplicații de înaltă performanță. PRIMERGY BX400 de la Fujitsu suportă toate versiunile actuale și anterioare ale unor sisteme de operare răspândite, cum ar fi Windows și Linux, dar și mașinile virtuale Microsoft HyperV, VMware și Citrix Xen. PRIMERGY BX400 poate fi echipat cu aceleași blade-uri PRIMERGY BX pentru server, stocare, conectare și administrare cunoscute de la PRIMERGY BX900, care a stabilit câteva recorduri mondiale in mai multe benchmark-uri standardizate (2).

"PRIMERGY BX400 oferă soluția optimă pentru cerințele de stocare ale companiilor mijlocii, care evoluează spre soluții de infrastructură IT flexibile, integrate și partajate," a declarat Rick Scurfield, Vice President, Global System Partner, NetApp. "Folosind aplicația pentru stocare bazata pe NetApp Data ONTAP-v, clienții Fujitsu pot beneficia de capabilități de stocare eficiente ale NetApp, cum ar fi evaluările/diagnosticele de tip "instantaneu", care îi ajută pe clienți să obțină economii mai mari de costuri și un nivel sporit de eficiență operațională."

PRIMERGY BX400 va fi disponibil la nivel global începând cu decembrie 2010, fiind deja menționat pe lista de prețuri.