.

Majoritatea programelor malware din ziua de astăzi sunt distribuite prin intermediul Internetului. Cu toate acestea, utilizatorii de soluții de securitate gratuite sunt adesea insuficient protejați împotriva acestei amenințări. Acest lucru înseamnă că site-uri web infectate pot deveni în scurt timp un risc. La CeBIT 2011, G Data a prezentat în premieră G Data CloudSecurity, un browser plug-in gratuit pentru blocarea site-urilor de phishing și site-uri contaminate cu malware. Acest plug-in poate fi utilizat cu Mozilla Firefox și Internet Explorer și este compatibil cu toate soluțiile antivirus gratuite. G Data CloudSecurity va fi disponibil în curând și în România și va putea fi descărcat gratuit.

„Cea mai mare parte a softurilor malware sunt distribuite acum prin intermediul Internetului de către cyber-criminali ", precizează Ralf Benzmuller (foto), șeful G Data SecurityLabs. „O protecție adecvată face, de asemenea, ca activitățile utilizatorului online să se desfășoare în condiții de siguranță, deci, prin urmare, este absolut esențial, eliminându-se altfel riscul ca PC-urile să fie infectate cu softuri malware. Soluțiile antivirus gratuite acoperă mai mult sau mai puțin această sursă de risc inadecvată. Prin urmare, G Data CloudSecurity este accesoriul ideal pentru o soluție antivirus gratuită."

G Data CloudSecurity blochează site-urile infectate înainte ca acestea să producă daune. Plug-in-ul este compatibil cu orice soluție antivirus gratuită. G Data CloudSecurity este gata de utilizare imediat după instalare. Nu sunt necesare actualizări de program, iar cu cât mai mulți utilizatori folosesc acest plug-in, cu atât mai multe date adună Cloud-ul de pe site-urile periculoase. Acest lucru face ca G Data CloudSecurity să fie și mai cuprinzător. Utilizatorii pot raporta, de asemenea, site-uri suspecte, prin intermediul acestui plug-in. Experții de la G Data SecurityLabs le verifică și alimentează Cloud-ul cu datele obținute în acest mod.