.

Compania națională RADIOCOM a lansat la Onești SERVICIILE BROADBAND de tip WiMAX, o tehnologie de ultimă oră în domeniul comunicațiilor, în cadrul evenimentului „Onești pătrunde cu WiMAX în noua eră a comunicațiilor", ce a avut loc pe 19 noiembrie.

La lansare a participat Valerian VREME (foto), Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, parlamentari, autorități locale, oameni de afaceri, mass – media locală și centrală. "Orașul Onești a devenit astfel printre primele orașe digitale din țară. Această licență WiMax aduce un plus de informație, dar și un plus de calitate în deciziile pe care le vor lua atât cetățenii cât și mediul de afaceri", precizează Valerian Vreme.

WiMAX este o tehnologie wireless bazată pe standardele industriei de gen, ce asigură conectivitate radio de bandă largă, de înaltă viteză. Sistemul permite oferirea de servicii atât segmentului business, cât și persoanelor fizice, concurând serios conexiunile dial-up pe linii telefonice. Serviciile de care vor putea beneficia ambele categorii de clienți sunt pachete de tip 2P: Telefonie și servicii de conectivitate: Internet PREMIUM și BEST EFFORT sau Business VPN.

Ministrul Valerian VREME a prezentat prioritățile mandatului său: informatizarea societății, finalizarea unei platforme comune de comunicații, proiect aflat în stadiu final, care urmează să fie implementat. Sistemele electronice ale tuturor instituțiilor publice vor fi integrate și interoperabile în maxim 2 ani, a precizat ministrul.

Prin această inițiativă de la Onești, RADIOCOM sprijină comunitatea locală, iar orașul devine un centru de excelență în domeniul telecom. Oamenii de afaceri și locuitorii orașului beneficiază acum de acces la Internet de bandă largă și servicii de telefonie de ultimă generație.

RADIOCOM operează propria rețea de comunicații de date și furnizează mediului de afaceri și administrației din România servicii de comunicații electronice: telefonie, Internet, date (VPN).