.

Societatea Națională de Radiocomunicații S.A. (RADIOCOM) organizează, în perioada 26 – 29 noiembrie “Săptămâna Porților Deschise” la Sediul Central din București - Șos. Olteniței 103, prilej cu care va marca Centenarul Marii Uniri de la 1918. Alături de celebrarea Centenarului Marii Uniri, anul 2018 are o însemnătate aparte: 20 de ani de la înființarea Societății Naționale de Radiocomunicații S.A. (transformarea din regie autonomă în societate pe acțiuni) și 10 ani de când a fost înființat Centrul Național de Radiocomunicații, actualul sediu al companiei.
 
“Expoziția permanentă deschisă cu ocazia Centenarului Marii Uniri de la 1918” este un proiect prin care compania punctează momentele care au marcat istoria radiocomunicațiilor în ultimul secol, prezentând publicului o colecţie de echipamente, documente şi diverse materiale care ilustrează modul în care au evoluat comunicaţiile în România.
 
Pasionații de radiocomunicații care doresc să viziteze expoziția pot să trimită o solicitare scrisă pe adresa de e-mail relatiipublice@radiocom.ro sau un mesaj pe contul de Facebook al RADIOCOM, Facebook.com/RadiocomRomania. Doritorii trebuie să precizeze cu o zi înainte data în care vor să viziteze și datele de contact, urmând a li se comunica, ulterior, ora la care sunt programați, turul expoziției fiind adresat grupurilor organizate.
 
Vizitarea expoziției de radiocomunicații este gratuită şi durează aproximativ 30 de minute, iar ghid va fi un specialist în domeniul telecomunicațiilor din cadrul RADIOCOM. În acest timp, publicul va vizita cele două spații special amenajate în care sunt prezentate tehnologii noi de radiocomunicații și numeroase exponate cu valoare istorică. Vizitele se pot organiza în perioada 26 – 29 noiembrie a.c., în intervalul orar 10:00 – 14:00.
 
După evenimentul “Săptămâna Porților Deschise”, expoziția va fi disponibilă doar la cerere grupurilor organizate de vizitatori.
 
Cu o istorie de nouăzeci de ani, RADIOCOM este principalul furnizor naţional de servicii de broadcasting, fiind operatorul care transmite programele publice de radio și televiziune, prin intermediul celei mai mari reţele de emiţătoare de radiodifuziune. Prima emisiune oficială a postului național Radio România a avut loc în 1928, iar Televiziunea Română a început să emită în 1956.