.

Biroul de comunicare al operatorului RCS-RDS a anunțat astăzi că unul din administratorii RCS&RDS a depus o plângere în legătură cu un șantaj exercitat asupra sa de Antena TV Grup, prin directorul general Sorin Alexandrescu.

"Scopul șantajului era să forțeze încheierea unui contract de retransmisie prin satelit a canalelor Antena TV Group, în condițiile impuse de aceasta, pentru o sumă de peste 30 milioane EURO. Acest șantaj este o continuare a unei campanii mediatice negative exercitate de Antena TV Grup împotriva companiei noastre în ultimii ani, în încercarea de a ne forța să plătim sume exorbitante pentru difuzarea canalelor sale. RCS&RDS nu a acceptat și nu va accepta niciodată astfel de practici și nici nu poate fi de acord să mărească factura abonaților săi în interesul unui astfel de grup de presiune.", se precizează în comunicatul RCS-RDS.

 

În ceea ce privește contractul legal dintre RCS-RDS și BODU SRL, operatorul telecom susține că este vorba de un contract de asociere în participațiune pentru construcția, amenajarea și exploatarea unui complex de clădiri, cu o capacitate totală de peste 3.000 de locuri, destinate organizării de evenimente, care nu are nicio legatură cu LPF și difuzarea meciurilor de fotbal.

Acest contract de asociere a fost încheiat conform prevederilor Codului comercial din România. Toate operațiunile privitoare la acest contract sunt evidențiate în documentele financiar contabile, iar toate plățile s-au realizat prin intermediul conturilor bancare cu respectarea legislației aplicabile, se explică în comunicatul RCS-RDS.

Drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal au fost adjudecate de RCS&RDS împreună cu Antena 1, printr-o licițatie publică desfășurată cu 16 luni înainte de încheierea acestui contract, iar suma oferită în licitație a fost cu mai bine de cinci ori mai mare decât în contractul anterior.