.

RCS & RDS se situează pe locul 1 mondial între furnizorii de acces la internet care implementează protocolul pentru internet IPv6, depășind mari furnizori de internet din lume, precum AT&T, KDDI Corporation sau PROXAD Free SAS. Poziția RCS & RDS ridică România pe primul loc în topul țărilor cu cea mai mare rată de adoptare a IPv6.

 

Pe 6 iunie a avut loc lansarea mondială a protocolului IPv6 pentru Internet, protocol care face posibilă conectarea la internet a mai mult de 340 trilioane de trilioane de trilioane de adrese (2 la puterea 128), permițând unui număr de miliarde de oameni să se conecteze și facilitând internetului menținerea ritmului actual de creștere pe termen lung. Noul protocol va înlocui în timp protocolul IPv4, ale cărui resurse de conectare (patru miliarde de adrese IP - sau 2 la puterea 32) vor ajunge în curând la epuizare. IPv6 va putea acoperi necesitățile crescute pentru transferul de informații, generate de dezvoltarea alertă și de creșterea acccelerată a numărului dispozitivelor fixe și mobile care se conectează și se vor conecta în viitor la internet.

 

RCS & RDS a pornit testarea IPv6 din octombrie 2011, fiind prima companie telecom din România și din regiune care a început implementarea noului protocol. Mai mult de 12.000 de clienți ai companiei s-au înscris în programul de testare în doar 6 luni de la lansare, asigurând succesul testelor. În acest moment, 19,57% dintre clienții de internet ai RCS & RDS preferă IPv6 în accesarea internetului, rata de adoptare a protocolului în cadrul rețelei companiei fiind de 2,5 ori mai mare față de rata de adoptare a României (7,75%) și de 28 de ori mai mare față de media la nivel mondial (0,7%).

 

Performanța RCS & RDS, respectiv locul 1 la nivel mondial între furnizorii de internet, a ridicat România pe primul loc în topul țărilor cu cea mai mare rată de adoptare a IPv6, la începutul lui iunie 2012:

Locul 1: Romania - 7,75%

Locul 2: Franța - 3,73%

Locul 3: Japonia - 1,45%

Locul 4: China - 1,21%

Locul 5: SUA - 0,98%

 

Operatorul telecom a reușit să extindă aria de acoperire în întreaga sa rețea, iar din mai 2012, toți clienții serviciului de internet fix Digi Net Fiberlink (cu viteze de transfer de la 50 Mbps până la 100 Mbps), utilizează IPv6.

Implementarea IPv6 este, pentru RCS & RDS, o investiție în viitor. Compania implementează de-acum acest protocol, pentru a asigura viitorul suport pentru conexiunile în creștere, astfel încât, în contextul creșterii numărului de clienți și al epuizării adreselor de tip IPv4, utilizatorii să se poată conecta la internet, în condiții maxim optimizate.

 

Investițiile continue ale companiei în tehnologie performantă, îi permite să implementeze noul protocol fără costuri adiționale pentru clienți. Ofertarea serviciilor de înaltă calitate la cele mai mici prețuri este permanent o prioritate pentru RCS & RDS. Compania va continua adoptarea protocolului IPv6 pentru internet și își propune să rămână lider pentru adoptarea IPv6 la nivel național și global.

 

Detalii despre rata de adoptare a protocolului IPv6 pot fi gasite la http://labs.apnic.net/ipv6-measurement/Economies/.

Cei care doresc să testeze IPv6 sau să verifice dacă utilizează acest protocol, sau cei care doresc să afle informații despre noul protocol, pot accesa http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/testeaza-ipv6 sau pot cere suport: telefonic, la 031.400.4600 sau pe e-mail, la support@rcs-rds.ro