.

RCS&RDS va lansa, în următoarele două săptămâni, un serviciu care, prin intermediul unei aplicații software gratuite, va permite convorbiri nelimitate prin Internet către orice destinație, oricărui utilizator, a declarat pe 17 mai, directorul de dezvoltare al operatorului, Valentin Popoviciu, citat de Mediafax. "Serviciul se va numi Digi Oriunde. Aplicația software va fi disponibilă pentru terminalele care rulează pe Android, iOS (Apple) și Microsoft Windows Mobile, astfel încât orice utilizator, indiferent de rețeaua în care se află, dacă are acces la Internet pe smartphone din orice rețea, poate comunica nelimitat cu orice alt ultilizator al aplicației noastre. În plus față de aplicații similare, utilizatorilor RSC&RDS le oferim, prin contul de client de telefonie mobilă, să apeleze orice destinație, prin folosirea aceluiași plan tarifar și aceluiași abonament. Dacă sunt în roaming și au acces la internet prin Wi-Fi, clienții pot suna, utilizând același număr de telefon, prin VoIP, și beneficiind de tarife locale", a spus Popoviciu.

 

El a adăugat că, la nivel național, RCS&RDS are instalate peste 1.300 de puncte de acces la internet prin Wi-Fi, numărul acestora urmând să crească la 2.000 în cel mult o lună.

 

"Serviciul Digi Net Mobil este utilizat de peste 500.000 de clienți, de la 320.000 în iunie 2011 dintr-un total de 970.000, potrivit datelor ANCOM", a spus Popoviciu, prezent la conferința "Ziua Comunicațiilor".

RCS&RDS și-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicații pe suport de fibră optică și acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă și mobilă peste 200 orașe din țară.