.

ESET, lider în protecția proactivă împotriva amenințărilor informatice, anunță recenta numire a lui Richard Marko (foto) în funcția de CEO. Noul management a subliniat cu acesta ocazie strategiile pentru dezvoltarea pe piețele mondiale ale companiei și ale subsidiarelor. "Unul din obiectivele nostre principale va fi cel de a deschide și mai multe centre de dezvoltare și cercetare care să ne permită să ne reafirmăm drept unul din liderii tehnologici din industrie", precizează CEO-ul ESET Richard Marko.

Aceste centre vor efectua analize de avangardă asupra celor mai noi tendințe în securitatea IT și vor informa posesorii de soluții ESET și publicul larg despre noile tehnologii și despre modalitățile prin care utlizatorii se pot proteja împotriva amenințărilor cibernetice. Chiar la sfârșitul lui 2010, ESET a înființat Cyber Threat Analysis Center (CTAC) în San Diego, California. Dezvoltand în paralel cu centrul de cercetare ESET deja existent, CTAC își asumă rolul de a proteja și mai mult clienții din mediul business dar și pe cei casnici, colaborând cu universitățile, cu autoritățile juridice de specialitate, cu furnizorii de internet și cu alte agenții care combat activ criminalitatea informatică. Supravegherea rețelei extinse de echipe de cercetare va fi sarcina recent numitului director de cercetare Juraj Malcho (Chief Research Officer). Malcho face parte din echipa ESET încă din 2004 și a avansat până în poziția de coordonator al laboratoarelor virale, centrul nevralgic de analiză a amenințărilor.

Mai mult decât atât, ESET va continua să se concentreze pe extinderea portofoliului de produse destinate clienților casnici sau mediilor business de orice dimensiune pentru toate plaformele suportate: Windows, Mac OS X și Linux. Noua generație de soluții de securitate blazon, ESET Smart Security pentru Windows, va fi lansata pentru testare publică în versiune beta în urmatoarele saptămâni, cu data finală de lansare programată în cursul anului 2011. La conducerea diviziei de tehnologie ESET va fi numit Tomáš Kaláb (Chief Software Architect), dezvoltator cu realizări remarcabile în cadrul ESET, ce a participat la realizarea generatiilor doi, trei si patru de soluții de securitate ESET.

Noul CEO al ESET Richard Marko a subliniat viziunea sa referitoare la companie: "ESET se va concentra pe extinderea portofoliului de produse pentru noile platforme mobile și vom fi simultan atenți la oportunitățile pe care piața le deschide o dată cu apariția tablet-urilor". De asemenea, o soluție de securitate pentru platforma mobila Android este în dezvoltare cu prioritate maxima. Simultan, ESET analizează cu atenție evoluția platformei mobile iOS și evaluează posibilitățile pentru dezvoltarea unor soluții și pentru acestă platformă.

Spectrul amenințărilor informatice se schimbă foarte rapid iar mediile business sunt subiectul principal al unor atacuri cu o varitate extrem de largă. Wikileaks și operațiunea de hacking Aurora confirmă că scurgerile de informații sunt din ce în ce mai mult o componentă obișnuită pentru business. Tocmai de aceea prevenirea scurgerilor de date are întreaga atenție a dezvoltatorilor de tehnologie ESET. "ESET lucrează activ la noi soluții de tipul Data Loss Prevention pentru a proteja clienții din mediul business", precizează Marko.

Richard Marko este absolvent al departamentului de sisteme informatice din cadrul Universității Tehnice din Košice - Slovacia (1996). Și-a început cariera cu ESET în timpul studiilor universitare și este unul din co-autorii motorului de scanare prezent în ESET NOD32 Antivirus. Inițial, a deținut poziția de Chief Software Architect pentru nucleul de scanare și în 2008 a devenit Chief Technology Officer. Lucrările sale în ceea ce privește tehnicile antivirus au fost publicate extensiv atât în țara natală cât și peste hotare. A susținut de asemnea numeroase prelegeri despre algoritmii euristici în cadrul unor conferințe precum Virus Bulletin și AVAR.