.

Organizat de compania Oracle în cadrul programului  internațional 'Academia Oracle', concursul 'Data Modelling' se desfășoară anual, fiind deschis tuturor elevilor de liceu participanți în program.

Competiția 'Data Modelling' este un concurs pe echipe ce urmărește să dezvolte spiritul creativ al acestora, capacitatea lor de colaborare, să evidențieze nivelul cunoștințelor și abilităților acumulate, gradul de pregătire, pentru a putea răspunde problemelor reale din orice domeniu de activitate.
Proiectele sunt evaluate în mai multe etape, de către un juriu format din experți externi și specialiști din cadrul Oracle, atât din punct de vedere tehnic, cât și al creativității și calității prezentării.
'Participarea, indiferent de rezultat, permite elevilor să lucreze în echipă, să-și dezvolte aptitudinile de analiză, de project management și de prezentare, abilități de bază pentru activitatea lor profesională viitoare. De asemenea, această competiție le permite elevilor să-și prezinte proiectele. Standardele competiției sunt impresionante și suntem mândri de toți elevii care au participat' declară Orfhlaith Ni Chorcora, Director la Oracle Education Initiatives pentru regiunea EMEA.
Ediția din acest an a concursului 'Data Modelling' a fost dominată de echipele de elevi din România. Primele 6 locuri au revenit echipelor din România care s-au remarcat printr-un nivel deosebit de analiză, complexitate și originalitate al proiectelor prezentate. Elevii de la Colegiul Național Mihai Viteazul din București (locul I), Liceul de Informatică Grigore Moisil din lași (locul II), Colegiul Național Tudor Vianu - București (locul III și mențiune), Colegiul Național Gheorghe Șincai - București (mențiune) și Liceul Teoretic Mihai Eminescu - Petroșani (mențiune) au devansat într-o competiție deosebit de strânsă echipele participante din întreaga lume.
'Acești elevi au reușit să acumuleze un nivel impresionant de cunoștințe în domeniul tehnologiei informației și să le transpună într-un model funcțional în lumea reală. Este extraordinar să remarcăm eforturile pe care le-au depus și să asistăm la performanța lor. Este cert faptul că au ridicat ștacheta pentru generațiile viitoare din industria IT' declară S. Powell, Oracle Corporation și membru al juriului în cadrul competiției globale.
Fiecare membru al echipei situate pe locul 1 la ediția din acest an va primi ca premiu câte 1000 USD. În plus, echipa va beneficia de o călătorie în iulie la universitatea americană UCLA (University of California Los Angeles) pentru a prezenta proiectul câștigător.
Membrii echipei situate pe locul 2 vor primi fiecare câte 500 USD, iar pentru echipa de pe locul trei se acordă un premiu de 250 USD per membru.
În prezent, peste 10.000 de elevi de liceu din 18 țări ale lumii beneficiază de programul 'Academia Oracle', lansat în România în anul școlar 2003-2004, cu 2 licee din București în etapa pilot și extins la 19 licee din întreaga țară în prezent.
'Este a treia ediție la care România participă, în cadrul programului 'Academia Oracle' pe care l-am demarat aici în anul școlar 2003-2004, iar rezultatele nu s-au lăsat deloc așteptate' declară Ștefan Cojanu, Director General Oracle România. 'Ne bucură interesul, implicarea și ambiția de care dau dovadă elevii noștri și în același timp apreciem susținerea și dedicarea profesorilor coordonatori', adaugă Ștefan Cojanu în finalul festivității de premiere.