.

Cristian Săndescu din România este unul dintre cei cinci câștigători ai prestigiosului Concurs Internațional de Rețelistică NetRiders, a anunțat pe 14 iulie organizatorul concursului, Cisco, lider mondial în echipamente pentru telecomunicații. Concursul s-a desfășurat online în data de 9 iulie, simultan în 24 de țări, și s-a bucurat de participarea a 70 de candidați.

Ceilalți câștigători sunt din Ungaria, Slovenia, Croația și Bulgaria. Cei cinci vor fi premiați de Cisco cu o vizită de documentare în Silicon Valley, la San Jose, în ianuarie 2009. Acestia vor petrece o săptămână la sediul Cisco, unde se vor întâlni cu directori, ingineri de sistem și experți Cisco.

În vârstă de 21ani, Cristian Săndescu studiază în prezent la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnică din București. A făcut primul pas pentru o carieră IT în timpul liceului, când a obținut certificarea CCNA, pentru ca mai apoi să-și continue pregătirea in domeniul rețelelor de telecomunicații, în cadrul Cisco Networking Academy. Astfel, a continuat sa obțină atât certificări de nivel profesional in rețelistică (BSCI, BCMSN, ISCW, CCAI) cât și alte certificări importante, precum: MCP (Microsoft Certified Professional), RHCE (RedHat Certified Engineer), CEH (Certified Ethical Hacker). În prezent ocupă poziția de Consultant la Cabinetul Calin Tatomir.

Prima ediție a competiției NetRiders a strâns peste 70 dintre cei mai buni studenți din 24 de țări devenind astfel cel mai mare concurs Networking Academy. Concurenții au participat la un test teoretic, o probă de laborator constând în configurarea unei topologii complexe și o simulare de apel telefonic pentru acordarea de asistență tehnică pe o temă specifică. 
 
Inițiativa are o relevanță deosebită mai ales în condițiile unui deficit prognozat de specialiști în tehnologii de comunicații pe piața europeană, estimat pentru România la  9 700 de persoane în anul 2008, conform unui studiu IDC (International Data Corporation).

La Concursul Internațional de Rețelistică NetRiders au participat Africa de Sud, Arabia Saudită, Austria, Belgia, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Croația, Egipt, Elveția, Germania, Franța, Italia, Kenya, Maroc, Marea Britanie, Nigeria, Republica Moldova, România, Rusia, Senegal, Slovacia, Slovenia, Ucraina și Ungaria.