.

Susținută de Comisia Europeană, European Investment Fund, AIPPIMM, Fundația Post-Privatizare, Fondul Român de Contragarantare și alte organizații de microfinanțare din Europa, conferința va avea loc la București în perioada 8-9 noiembrie 2012, la Crowne Plaza Hotel și va avea ca temă "Construirea unui sistem durabil de microfinanțare în Europa." Încercând să ducă mai departe succesul ultimei ediții care i-a avut ca invitați speciali pe Comisarul European, László Andor, și pe Prințesa Maxima a Olandei, European Microfinance Network (EMN), o entitate ce reunește un număr de 95 de organizații din sectorul de microfinanțare, a anunțat oficial perioada conferinței de anul acesta, a cărei temă este dedicată sustenabilității sectorului de microfinanțare. Într-o Europa schimbată de noile provocări și greutăți generate de criza economică, EMN consideră că prin obținerea unui climat ecomonic favorabil dezvoltării inițiativelor de business, microfinanțarea va juca un rol important în modernizarea sectorului de protecție socială și sprijinirea dinamicii economiei, în special a IMM-urilor și ocuparea forței de muncă.

Vor fi două zile de conferințe, workshopuri și sesiuni de mese rotunde cu peste 350 de participanți cu accent pe teme precum: microfinanțarea în Europa de Est și lansarea programului Jasmine Help Desk. Conferința va oferi o platformă unică de dezbateri și de discuții deschise pe tema succesului mișcării Eastern Credit Union și în special importanța microfinanțării în România, precum și importanța acesteia în sprijinirea clienților din zona rurală și din grupurile vulnerabile, în vederea dezvoltării durabile și sustenabile în zona rurală.În plus, ceremonia de premiere European Microfinance Award va fi organizată în timpul conferinței. Ideea care fundamentează oferirea acestor premii este aceea de a promova dezvoltarea de noi practici în domeniul microfinanțării.

Pentru mai multe informații, vizitați pagina dedicată conferinței folosind linkul: http://www.european-microfinance.org/conference/conference-bucharest-2012_en.php

Partenerii naționali ai evenimentului sunt: UNCARSR, Patria Credit, Romanian-American Foundation și Opportunity Microcredit România.

Despre EMN

European Microfinance Network (EMN) este vocea principală a furnizorilor de microfinanțare din Europa. Numărând 95 de organizații membre din toate statele Uniunii Europene, EMN promovează activ microfinanțarea ca instrument în lupt împotriva excluziunii sociale și financiare. Angajamentul conferințelor EMN, nivelul înalt al vizitelor ce implică schimb de experiență, traininguri și cercetări, toate acestea aduc împreună practicieni pentru a împărtăși viziuni, experiențe și lecții învățate de-a lungul activității lor în microfinanțare. Mai mult, EMN promovează cadre de reglementare îmbunătățite pentru micro antreprenoriat și ocuparea forței de muncă prin lobby proactiv la nivel european.