.

Romtelecom, împreună cu Catalyst Solutions, Catalyst Recruitment Solutions şi AIESEC Bucureşti, lansează STEP, un proiect prin care din această vară, 200 de studenţi vor putea începe stagii de practică în cadrul companiei, în diferite departamente. „Suntem alături de tineri şi îi susţinem pentru a-şi alege drumul către o carieră de succes. De aceea, invităm studenţii de la facultăţile din Bucureşti să se înscrie în acest proiect - îi vom ajuta să se familiarizeze cu felul în care funcţionează o companie complexa de telecom si IT&C. Astfel, credem că le va fi mai uşor să îşi găsească un loc de muncă după terminarea studiilor, conform atât cu latura aplicativă a specializării lor, cât şi cu cerinţele tot mai exigente de pe piaţa muncii”, precizează Anca Georgescu Aladgem, Director Executiv Resurse Umane Romtelecom şi Cosmote România.

Proiectul STEP are ca obiective facilitarea accesului la servicii specializate de orientare şi consiliere profesională pentru studenţii care se vor înscrie în program în vederea integrării lor pe piaţa muncii. În plus, îşi propune dezvoltarea de competenţe practice în rândul studenţilor admişi în vederea facilitării tranziţiei de la şcoală la viaţa activă.

Proiectul STEP - Susţinem Tinerii în Evoluţia lor Profesională - este realizat cu fonduri europene, în urma obţinerii unei finanţări în valoare de aproximativ 2 milioane lei în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Astfel, tinerii care vor trece cu succes de procesul de selecţie vor avea posibilitatea să intre într-un stagiu de practică de până la 6 luni în cadrul Romtelecom. Cele peste 100 de poziţii deschise la concurs fac parte din departamentele IT, telecomunicaţii, marketing, financiar/audit, achiziţii, resurse umane, comercial – vânzări şi relaţii clienţi.

„Este un stagiu de practică deosebit de benefic pentru studenţii care vor putea astfel să afle în mod direct care sunt cerinţele unui angajator de top şi vor beneficia de sesiuni de evaluare şi consiliere pentru orientarea profesională, adaptate la nivelul lor de pregătire şi specializare universitară. Este primul pas în evoluţia profesională a oricărui tânăr care îşi doreşte o carieră de succes. ”, precizează Diana Nicula, Preşedinte AIESEC Bucureşti.

Studenţii care doresc să se înscrie în programul STEP trebuie să acceseze pagina dedicată proiectului pentru a completa formularul de aplicare şi CV-ul, care vor fi evaluate de către Catalyst Recruitment Solutions. Aplicaţiile vor fi evaluate în baza a cinci criterii: specializarea academică şi corelarea cu stagiul pe care aplică, activitatea extra-curriculară, calitatea aplicaţiei, cunoştiinţe tehnice sau funcţionale, anul de studiu. Etapa următoare a procesului de selecţie va consta într-un test de evaluare a abilităţilor logice, precum şi a cunoştinţelor tehnice sau funcţionale ale candidaţilor, în funcţie de poziţia pentru care au aplicat (IT, telecomunicaţii, marketing, financiar/audit, achiziţii, resurse umane, comercial – vânzări şi relaţii clienţi).

„Candidaţii care vor obţine un anumit punctaj la testul de abilităţi logice vor trece printr-o nouă etapă de selecţie, la finalul căreia vor fi selectaţi 360 de studenţi care vor beneficia de sesiunile de orientare şi consiliere, în două etape – un test de personalitate şi, ulterior, parcurgerea unei sesiuni personalizate de orientare şi consiliere profesională”, a explicat Roxana Zainea, HR Catalyst Recruitment Solutions.

La final, în funcţie de profilele elaborate de specialişti, din cei 360 de studenţi vor fi selectaţi 200 care vor participa la stagiile de practică, sub atenta supervizare a unui mentor desemnat din cadrul Romtelecom.

www.hipo.ro/romtelecom