.

Săptămâna eHealth 2012 reunește două evenimente principale: conferința la nivel înalt de e-sănătate co-organizat de Comisia Europeană și președinția daneză a Consiliului Uniunii Europene, și WoHIT (World of Health IT Conference & Exhibition) organizat de HIMSS Europa. Evenimentul, acum văzut ca cea mai mare conferință anuală de e-sănătate, nu reunește numai parteneri ai industriei și prestatori din întreaga Europă, dar, de asemenea, și guverne importante și factorii de decizie regionali.

 

Neelie Kroes

Vicepreședinte al Comisiei Europene și Comisarul pentru Agenda Digitală

"Fac apel la statele membre să urmeze exemplul danez, investind mai mult în soluții inovatoare care oferă pacienților acces on-line securizat la datele lor medicale, pentru a îmbunătăți eficiența de îngrijire a sănătății și reducerea erorilor medicale. Prin proiectul nostru pilot epSOS putem dezvolta tehnologie pentru a face acest lucru."

 

 

John Dalli
Comisarul european pentru sănătate și protecția consumatorilor

"Danemarca este zona de conducere a absorbției de e-sănătătate în Europa. Cred că alte state membre au mult de câștigat de pe urma inspirației oferit de modelul eHealth danez, decât în cazul re-inventării conceptului. Acesta este motivul pentru apreciez foarte mult dorința președinției daneze de a împărtăși expertiza sa de e-sănătate."

 

De acasă la spital

Săptămâna eHealth 2012 se va concentra pe ideea de ingrijire de la domiciliu la spital și înapoi acasă pentru a demonstra modul în care informațiile pot circula între aceste locații diferite. Aceasta va include teme cum ar fi responsabilizarea pacientului, managementul bolilor cronice, investiții și oportunități de afaceri în IT și de asistență medicală.