.

Caravana educațională Samsung #TomorrowME a ajuns anul acesta la a 7-a ediție. Din 2011 și până în prezent, caravana a ajuns în 12 orașe, la cele mai importante licee din țară, iar aplicația a fost descărcată de peste 28.000 de tineri. „De curând am încheiat cu succes cel de-al șaptelea an al caravanei educaționale Samsung TomorrowME. Este un proiect educațional deja cu tradiție, prin intermediul căruia ne propunem să fim alături de tineri în procesul de dezvoltare profesională și să îi sprijinim în alegerea meseriei care li se potrivește. 28.000 de tineri au descărcat până acum aplicația, și-au descoperit profilul vocațional, job-urile compatibile cu acesta și au aflat care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a-și atinge obiectivul de carieră. Este un număr important care ne responsabilizează și ne motiveză să continuăm caravana TomorrowME și să aducem astfel o îmbunătățire în viețile utilizatorilor noștri prin intermediul inovației tehnologice”, precizează Roxana Mihalache, Corporate Citizenship & Public Affairs Manager Samsung Electronics România. 
 
Caravana face parte din Trends of Tomorrow, un program educațional lansat de Samsung România cu scopul de a inspira, educa și familiariza liceenii cu abilitățile digitale atât de necesare pentru joburile viitorului și cu tendințele de pe piața muncii.
 
 
Anul acesta, #TomorrowME a ajuns la 500 de elevi din 4 orașe: Ploiești, Pitești, Buzău și Brăila.  În cadrul evenimentelor, Samsung i-a provocat pe elevi să își afle profilul vocațional, accesând „TomorrowME”, dar și să discute cu personalități locale cu un parcurs profesional de succes și să descopere care au fost motivațiile care au stat la baza alegerilor lor de carieră. 
 
Samsung integrează în acest an format 360o creat special pentru aplicația #TomorrowME, cu ajutorul cărora elevii liceelor pot vizualiza meseriile viitorului și cum vor evolua competențele pentru o serie de specializări în următorii 10 ani. În cadrul aplicației sunt disponibile trei clipuri în format 360o  în care Angela Dimișcă, profesor în cadrul programului Teach for Romania, Silvia Stegaru, co-fondator Codette și susținător al meseriei de programator în rândul femeilor, precum și membrii echipei de robotică AutoVortex vorbesc despre ce îi motivează în carieră și despre felul în care meseria lor se va schimba în următorii 10 ani. 
 
În cadrul aplicației TomorrowME, peste 91.000 de teste vocaționale au fost completate de tinerii români. Cele mai frecvente profiluri vocaţionale au fost realist-artistic (11%) şi realist social (12%). Cei care au un profil realist artistic pot fi descrişi ca originali, expresivi, idealiști, deschişi, independenți și intuitivi. Ei preferă mediile creative în care se pot exprima liber, în locul rutinei şi regulilor și pot urma o carieră de designer, grafician, fotograf sau arhitect. 
 
Cei cu profil realist – social preferă să fie înconjuraţi de oameni, le place să îi ajute pe cei din jurul lor. Tind mai degrabă să înveţe şi să consilieze oamenii, decât să presteze activități mecanice sau tehnice. Sunt convingători, cooperanți, prietenoși și generoși, amabili, răbdători și înțelegători, cu tact. Persoanelor cu un astfel de profil li se potriveşte o carieră în Project-Management sau Learning & Development. De asemenea, în topul rezultatelor s-a aflat și profilul investigativ-realist, cu un procent de 9% din totalul utilizatorilor care au completat testele, iar pentru aceștia cel mai potrivit ar fi un job în vânzări sau în protecția datelor. 
 
Aplicația #TomorrowME a fost dezvoltată de Samsung Electronics România și este integrată cu programele educaționale actuale și cu cerințele din piața muncii, punând la dispoziția elevilor de liceu și nu numai un test rapid prin care își pot descoperi vocația. În funcție de profilul vocațional rezultat, utilizatorii primesc informații despre ce studii trebuie să urmeze și care sunt etapele carierei alese.  Aplicația este disponibilă gratuit în Galaxy App și în Google Play. Totodată, aceasta este disponibilă și în variantă desktop, pe link-ul http://www.tomorrowme.ro.