.

SAP România, subsidiara locală a celui mai mare producător de software de business la nivel mondial, compania germană SAP AG, a început angajările pentru centrul de consultanță SAP Nearshore Center din Timișoara, unde va angaja peste 60 de persoane până la sfârșitul anului. Aproximativ 80% dintre angajări se vor realiza prin intermediul propriului programul de recrutare, SAP Academy, desfășurat pe plan local. „Pentru următoarele 6 luni estimăm să recrutăm un număr de 35 de persoane în centrul nearshore din Timișoara, iar la finalul anului să avem un număr de peste 80 de specialiști. Aproximativ 80% dintre viitorii angajați vor fi recrutați prin intermediul programului propriu de recrutare", precizează Gheorghe Olteanu, Directorul SAP Nearshore Center România.

Nearshore Delivery Center (NSC) Timișoara este al doilea centru de consultanță și servicii pe care SAP România îl inaugurează pe plan local, după cel din Capitală, și numără în prezent 22 de angajați, majoritatea dintre aceștia fiind recrutați prin intermediul SAP Academy.

SAP Academy este organizat trimestrial și presupune parcurgerea unor training-uri intensive de specialitate și susținerea unor examene pentru obținerea certificării SAP, titlu recunoscut internațional, care asigură oportunități pentru o carieră de succes în IT.

Angajații NSC Timișoara sunt implicați în furnizarea de consultanță IT premium și implementare de servicii în principal pentru clienți din Austria, Elveția și Germania, dar și către clienți din restul statelor din Europa de Vest.

„Candidații pentru posturile deschise în cadrul NSC Timișoara trebuie să fie absolvenți de facultate, să aibă cunoștințe economice și tehnice solide și să cunoască cel puțin două limbi străine, dintre care una obligatoriu limba engleză. De asemenea, este nevoie de abilități de comunicare și orientare spre eficiență", precizează Olteanu.

Inaugurarea centrului din Timișoara face parte din strategia companiei germane de extindere a serviciilor de consultanță oferite din România, după ce, în noiembrie anul trecut, SAP AG a inuagurat la București primul Nearshore Center Delivery la nivel european. În prezent, în cadrul NSC București și Timișoara lucrează peste 125 de consultanți premium care asigură servicii la cele mai ridicate standarde pentru clienți din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), iar obiectivul declarat este acela de a alcătui o echipă de 400 de profesioniști până în 2014.