.

Operatorul global de satelit SES S.A. (la bursele Euronext din Paris și din Luxemburg: SESG) a anunțat astăzi că a devenit un partener principal al viitoarelor operațiuni ale sistemului european de navigație Galileo. ASTRA TechCom Services, o companie SES, a semnat un contract cu Spaceopal, companie care furnizează servicii la sol pentru operarea flotei Galileo până în momentul în care aceasta va deveni complet operațională.

Acordul a fost semnat la München de către Gerhard Bethscheider, Managing Director al ASTRA TechCom Services și de Francesco D'Amore și Wanke Hubertus, ambii ocupănd funcția de Managing Director în cadrul Spaceopal. Acordul este cuprins într-unul dintre cele șase pachete de lucru Galileo (WP) identificate de Comisia Europeană împreună cu Agenția Spațială Europeană (ESA), a fi necesare pentru ca Galileo să ajungă la capacitatea operațională deplină. Contractul Cadru este dedicat activităților de pregătire, precum și tuturor operațiunilor și serviciilor necesare pentru ca sistemul Galileo să fie complet funcțional.

Contribuția ASTRA TechCom Services la Contractul Cadru acoperă partea de inginerie a Spaceopal și deține, de asemenea, un rol cheie în testarea pe orbită a capabilității operaționale a flotei de sateliți Galileo. În acest scop, ASTRA TechCom Services va lucra prin intermediul filialei sale, Redu Space Services, pentru testarea pe orbită a Galileo, Redu va folosi propria infrastructură pentru aceste teste deosebit de importante. Mai mult, Contractul Cadru fixează premisele dezvoltării viitoare a programului Galileo de distribuție de date pe rețea, Galileo Data Distribution Network (GDDN). Redu Space Services este un joint-venture între ASTRA TechCom Services și producătorul de sisteme spațiale QinetiQ și operează centrul ESA din Redu.

Cu sediul în Betzdorf, Luxemburg, SES operează flota de sateliți ASTRA, oferind un portofoliu complet de servicii de transmisii TV și broadband pentru consumatori din Europa și din afara continentului. ASTRA TechCom Services este o companie specializată în servicii tehnice, integral deținută de SES, capabilă să ofere soluții individuale care să întâmpine necesitățile clienților din industria operărilor de satelilt (de la operatori satelit până la operatori de transmisii). ASTRA TechCom Services este certificată ISO 9001:2008, și oferă o gamă largă de servicii de inginerie pentru satelit, sol și operare de rețea. Compania oferă atât sisteme la cheie cât și sisteme integrate de operare a serviciilor de satelit și sol din locațiile de la Betzdorf (Luxemburg) și Redu (Belgia).

Sapceopal este un joint-venture între Telespazio (Italia) și DLR Gesellschaft für Raumfahrtanwendungen (GfR) mbH (Germania), care a fost înființată de Centrul Aerospațial German (DLR) pentru a oferi servicii operaționale pentru sistemul Galileo.