.

Reprezentanții firmei Siemens au fost prezenți luni 3 octombrie la Universitatea Politehnică din București pentru a acorda, în cadrul ceremoniei de deschidere a noului an universitar, premiile de excelență Werner von Siemens Excellence Awards pentru cele mai bune lucrări din domeniile științelor inginerești, scrise de studenți ai universității.

Au fost acordate opt premii în valoare totală de 7.000 de Euro, pentru patru lucrări de diplomă, trei lucrări de dizertație și o teză de doctorat. "Premiile de excelență Werner von Siemens Excellence Awards se acordă anual viitorilor specialiști cu calificări deosebite, din domeniile acționărilor și automatizărilor, informațiilor și comunicațiilor, tehnica aparatelor și instalațiilor electrice, producerea, transportul și distribuția energiei, transporturi, precum și din alte domenii conexe. Pentru noi este o bucurie să acordăm aceste distincții unor tineri extrem de valoroși", a declarat Adrian Băicuși, directorul general Siemens România, care a înmânat ieri diplomele studenților premiați.

În afara premiilor de excelență, Siemens a mai donat un echipament ce va fi folosit în cadrul Laboratorului de Automatizarea și Informatizarea Proceselor Industriale din Facultatea de Automatizări și Calculatoare, în valoare de 15.000 de Euro. Echipamentul este un stand didactic ce va fi utilizat pentru pregătirea lucrărilor de laborator de către studenți. Standul cuprinde echipament Siemens de ultimă generație, și anume un terminal de protecție și automatizare pentru linii electrice de înaltă tensiune din familia SIPROTEC, precum și un traductor complex de mărimi electrice din familia SIMEAS P. De asemenea, Siemens va acorda Universității o licență software pentru utilizarea acestor echipamente.

Acest acord se înscrie în programul de responsabilitate socială al firmei Siemens, subliniind implicarea companiei în programele de cercetare și dezvoltare dedicate tinerei generații. Siemens este unul dintre cei mai mari producători de aparatură electronică și lider în ceea ce privește investițiile în cercetare și dezvoltare. Siemens este de părere că investițiile în tehnologii noi și specialiști tineri sunt extrem de importante și de aceea susține - în diferite forme - activitățile unor instituții din învățământ și cercetare.