.

De obicei, nu te gândești la siguranța smartphone-ului tău și la securitatea datelor din el atunci când pleci în vacanță, nu-i așa? Dar, dacă te-ai gândi la asta, fie măcar și pentru câteva secunde, ai ajunge la concluzia că smartphone-ul tău conține aproape întreaga ta viață: contacte, mail-uri, conversații, fotografii și notițe. Așa că, următoarea întrebare care ar trebui să îți vină în minte este aceasta: în cazul tău, aceste date importante sunt bine securizate și protejate?
 
Dacă ești de părere că datele tale sunt în siguranță doar pentru că ai un cod PIN sau un model de deblocare, te poți înșela. Și asta pentru că, în majoritatea cazurilor, codul PIN este o secvență a aceluiași număr repetat de patru ori, iar modelul este ușor de ghicit, majoritatea având ca model de deblocare litera L sau U. Astfel, altcineva decât tine poate avea acces rapid la toate fotografiile tale, email-urile în interes de muncă sau cele private sau la conturile din rețelele sociale.
 
Huawei s-a gândit la acest lucru cand a integrat în cele mai noi smartphone-uri din gama P, Huawei P9 și Huawei P9 lite, o soluție de deblocare mult mai sigură: cea prin intermediul amprentei. Astfel, datorită cititorului de amprente integrat, procesul de deblocare este mai ușor și mai rapid. Cititoarele de amprentă integrate în noile modele Huawei sunt amplasate pe partea din spate a telefonului astfel că este suficientă o simplă atingere pentru deblocarea și utilizarea telefonului.
 
Până și procesul de configurare inițială, și anume crearea amprentei, este user-friendly. Poți înregistra până la cinci amprente diferite, iar procesul acesta durează mai puțin de 30 de secunde.
 
Trebuie subliniat faptul că citirea amprentei este atât de rapidă datorită tehnologiei avansate ARM TrustZone. Mai mult, cititorul de amprentă asigură o varietate de functionalități, printre care surprinderea imaginilor, preluarea apelurilor, oprirea alarmei și navigarea prin galeria de fotografii. De exemplu, prin glisarea cu degetul în jos pe cititorul de amprente, poți accesa meniul telefonului.
 
 
Beneficiile platformei Android
 
Dacă ți se întâmplă să îți pierzi telefonul, dar încă speri să îl recuperezi, este necesar să accesezi website-ul android.com/devicemanager. Acest serviciu îți oferă trei opțiuni simple, care te poate ajuta să îți urmărești smartphone-ul sau să îți securizezi datele și informațiile din acesta.
 
În primul rând, accesarea acestui website îți oferă posibilitatea să îți localizezi pe hartă telefonul, să vezi unde se află acesta. În cazul în care sistemul nu reușește să localizeze telefonul, intră în acțiune a doua opțiune, respectiv cea care îți permite să blochezi telefonul prin intermediul unei parole. Dacă datele și informațiile tale nu trebuie sub nicio formă să fie văzute de persoana care deține acum telefonul tău, atunci poți șterge toate informațiile din telefon cu ajutorul oricărui browser web, cu singura mențiune că, apoi, nu le vei mai putea recupera. 
 
Despre Huawei Consumer Business Group
 
În 2014, produsele și serviciile Huawei au acoperit peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. În 2014, Huawei s-a clasat pe locul al treilea în ceea ce privește livrările de smartphone-uri la nivel global. Compania deține 16 centre R&D în țări precum Germania, Suedia, Statele Unite ale Americii, Rusia, India și China. Făcând parte din cele 3 filiale ale companiei Huawei, Huawei Consumer BG pune la dispoziția consumatorilor săi telefoane mobile, dispozitive pentru acasă și servicii cloud. 
 
Cu peste 20 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, cu o rețea globală dezvoltată și parteneri din întreaga lume, Huawei Consumer BG este orientată spre a oferi soluții inovatoare, punând la dispoziție experiențe extraordinare prin tehnologii avansate. Huawei își respectă astfel angajamentul și îndeplinește visele oamenilor de pretutindeni.