.

Silicon Forest va fi lansat în luna iunie a acestui an, în zona centrală a orașului. Proiectul se adresează industriei IT&C, precum și companiilor, respectiv freelancerilor din alte domenii de business. Silicon Forest se află în zona centrală a Clujului, pe strada Cotita, nr. 9, într-o clădire proiectată pentru spații de birouri. Cu un design modern, clădirea se înalță pe 6 niveluri și are o suprafață de peste 1.350 mp, alcătuită din spații de birouri, terasă și o cafenea. “Suntem în discuții avansate pentru găzduirea departamentului de cercetare al unei mari companii din Cluj, aceasta dorindu-și să ofere echipei de R&D un mediu de lucru cât mai informal și creativ. Ne adresăm, de asemenea, companiilor medii, mici și freelancerilor, obiectivul nostru fiind dezvoltarea unei comunități puternice și dinamice, ale cărei produse și soluții să atragă cât mai mulți investitori”, precizează Gabriel Rusu, unul dintre fondatorii proiectului.
 
Proiectul se adresează cu predilecție industriei IT&C din oraș, fără a neglija, însă, companiile din domenii conexe, precum HR, Financiar, Legal etc. Sunt vizate companiile de talie medie și mică, departamente aparținând companiilor mari, dar și freelancerii din oraș.
 
 
Oferta Silicon Forest pentru freelanceri este structurată pe 3 tipuri de abonament, cu prețuri cuprinse între 700 și 1250 de lei pe lună. În cazul companiilor, hub-ul oferă cotații de preț care să întâlnească nevoile și particularitățile fiecărui solicitant.
 
În costul abonamentelor sunt incluse servicii de securitate, curățenie și administrativ, precum și acces la evenimente de networking și spații comune de recreere. Accesul în sălile de ședințe și la locurile de parcare este disponibil în funcție de abonamentul ales. 
 
 
“Denumirea proiectului nu este întâmplătoare, ne dorim să ducem mai departe tradiția comunității IT&C clujene, iar comparația cu Silicon Valley să fie cât mai justificată. Estimăm un grad de ocupare de 80-90% în primele trei luni de la lansare, deși ne așteptăm la o anumită fluctuație a companiilor care ne vor trece pragul”, precizează Gabriel Rusu.
 
 
Proiectul Silicon Forest este inițiat de către Gabriel Rusu, CEO Mejix și de către doi investitori americani, Boaz Gilad, founder & CEO Brookland Capital și Guy Praisler, CEO Dine Market. Proiectul se află în curs de finalizare, investiția până la momentul actual ridicându-se la 200.000 de euro. 
 
 
Despre Silicon Forest
 
Silicon Forest, cel mai nou hub de tehnologie din Cluj, pune la dispoziția clienților săi o serie de facilități menite să ofere un spațiu de lucru informal și creativ. Amplasat în centrul orașului, Silicon Forest este locul ideal de întâlnire pentru profesioniștii cu idei inovatoare din Cluj.