Elevii si profesorii din invatamantul preuniversitar din Azerbaijan au din luna iunie acces la o platforma educationala moderna. Avand o experienta vasta in dezvoltarea de proiecte educationale, SIVECO Romania in parteneriat cu Ultra Computers participa in Azerbaijan la amplul program de implementare a primei solutii integrate de eLearning.
Introducerea celor mai noi resurse IT&C in educatie vizeaza modernizarea si cresterea eficientei sistemului de invatamant din Azerbaijan. Proiectul are drept obiectiv dezvoltarea unei platforme educationale complet noi si a unui cadru educational inter-conectat, bazat pe o infrastructura comuna validata, capabila de scalare astfel incat sa raspunda nevoii de dezvoltare a Ministerului Educatiei.
Beneficiarii amplului proiect de modernizare sunt atat elevii si profesorii din Azerbaijan cat si reprezentantii administratiei locale si nationale. Prima faza a proiectului s-a incheiat cu succes, rezultatele fiind prezentate in cadrul unei conferinte de presa, organizata recent la Baku.
Pentru un management modern al resurselor scolare a fost implementat AeL ASM – o solutie utila care centralizeaza informatiile la nivelul fiecarei scoli venind in ajutorul factorilor de decizie locali.
Elevii si profesorii din invatamantul preuniversitar au in prezent acces la resurse educationale moderne -platforma de eLearning AeL si lectiile interactive AeL in azera si rusa. Lectiile AeL ii ajuta pe elevi sa invete inteligent cu ajutorul experimentelor, simularilor, animatiilor, aplicatiilor si exercitiilor practice, iar platforma AeL le permite profesorilor sa se implice in realizarea de continut educational. Astfel, acestia isi pot crea lectii interactive care sa se potriveasca cat mai bine propriului stil de predare.
Baza de Date Nationala a Educatiei (BDNE) este o solutie completa pentru managementul sistemului de invatamant ce sustine procesul de luare a deciziilor, evaluare, planificare si prognoza la nivel national. Prin intermediul BDNE se vor genera rapoarte analitice si statistice privind reteaua scolara, elevii si cadrele didactice din invatamantul preuniversitar. Aceste rezultate vor fi prezentate in timp real si centralizat prin intermediul Hartii Scolare, o aplicatie moderna ce va pune la dispozitia publicului si factorilor de decizie din Azerbaijan informatii relevante si permanent actualizate.
Dezvoltarea si implementarea de solutii alternative la sistemul clasic de invatamant, urmareste dezvoltarea unor noi generatii de tineri capabili sa faca fata cerintelor impuse de economia mondiala.
SIVECO Romania este un nume consacrat la nivel national si international in domeniul IT&C si al solutiilor de eLearning, un exportator important de know-how ale carui solutii si proiecte au obtinut distinctii prestigioase. Prin experienta acumulata in urma implementarii a numeroase proiecte de anvergura, compania a contribuit direct la crearea si dezvoltarea societatii informationale.
Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
De-a lungul celor 17 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de \'Best Practice\' din partea Comisiei Europene si \'Honourable Mention\' la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.