.

Direcția de investiții strategice a companiei SIVECO România în tehnologiile educaționale s-a accelerat la începutul lui 2007, prin lansarea programului Intel®Teach în România, la 11 ianuarie. Acesta a fost chiar primul eveniment în calendarul mass media IT&C din 2007, semnarea protocolului de cooperare dintre Ministerul Educației și Cercetării și Intel Corporation, fiind un moment cheie pentru sistemul educațional românesc. Partenerul local pentru implementarea acestui proiect tehnologic în școlile din România este compania SIVECO România.

De ce SIVECO?
Pentru că este compania de top a pieței locale de IT, în care corporația Intel a făcut o investiție importantă în 2005, prin intermediul diviziei sale investiționale, Intel Capital.
Apoi, SIVECO România deține deja o expertiză internațională în dezvoltarea proiectelor complexe și a soluțiilor de eLearning.
Implementarea Programului Intel®Teach în școlile românești se va realiza peste infrastructura deja existentă în programul Sistem Educațional Informatizat (SEI). Inițiat în 2001 de către MEdC, platforma SEI asigură acum accesul elevilor și profesorilor din 4800 de licee și școli din România la resursele informatice pentru instruirea asistată de computer, fiind unul dintre cele mai bine apreciate proiecte de eGovernment din Europa.
Parte a inițiativei Intel®Education, programul Intel®Teach este un program educațional global, lansat în anul 2000 și deja prezent în 40 de țări din lume.
Accesul la acest program îi va ajuta pe profesorii români să-și dezvolte abilitățile de predare cu ajutorul instrumentelor informatice, să se familiarizeze cu managementul de proiecte educaționale, să se apropie de elevi, concentrându-se, pe nevoile și așteptările acestora.
Vizita specialiștilor diviziei educaționale de la Intel Corporation realizată la Colegiul Național de Informatică 'Tudor Vianu' din București a probat faptul că, în multe școli din România, profesorii și elevii sunt experți în utilizarea computerelor în cadrul procesului educațional.
Americanii au fost impresionați de entuziasmul și motivația elevilor și profesorilor din acest liceu, precum și de conținutul proiectelor prezentate de elevii liceului în laboratorul AeL. Ulterior, la sediul central al companiei SIVECO România, reprezentanții diviziei educaționale Intel au felicitat echipa SIVECO, pe oamenii care au creat, dezvoltat și implementat soluția AeL.
De asemenea, au fost discutate modalități de colaborare în domeniul eLearning, atât la nivel național, cât, mai ales, la nivel internațional.
Este evident că pentru SIVECO îmbunătățirea calității procesului educațional prin eLearning reprezintă o direcție prioritară de acțiune. Astfel, soluțiile de eLearning dezvoltate pentru mediul preuniversitar din România în cadrul programului Sistem Educațional Informatizat, dar și premiile obținute de acestea în concursurile internaționale reprezintă o certificare a calității și expertizei pe care compania o deține în zona educațională.
'SEI este considerat drept unul din cele mai avansate proiecte de utilizare a tehnologiei informației în educație la nivel european', susține Irina Socol, director general la SIVECO România.
'Suntem bucuroși să fim alături de Intel ca partener local pentru implementarea în România a programului Intel®Teach. Platforma AeL este alegerea naturală pentru acest proiect, deoarece este folosită în majoritatea școlilor din țară și face parte din Strategia Europeană de eLearning elaborată de Comisia Europeană', a dorit să sublinieze liderul companiei SIVECO România.

Săptămâna României la Bruxelles:
Vedeta - Educația asistată de computer

După vizita Intel la București, sub patronajul Comisiei Europene, între 15 '“ 19 ianuarie 2007, s-a desfășurat, la Bruxelles, Săptămâna României, eveniment major de consolidare a imaginii și a brandului România.
Aici, țara noastră a prezentat un portofoliu de proiecte de succes, patrimoniu cultural și turism. Un obiectiv special a fost creșterea vizibilității și prezentarea capacității și a expertizei țării noastre în implementarea programelor complexe și în special a programelor europene de dezvoltare în domeniul educației.
Soluția de eLearning dezvoltată de SIVECO România este considerată un exemplu de bună practică pentru noile tendințe de instruire la nivel internațional. Astfel, în prezența d.lui Jan Figel, Comisar European pentru Educație, Cultură și Tineret, a d.nei Odile Quintin, Director General DG EAC, a d.lui Marius Hirțe, Reprezentantul Permanent Adjunct al României la Uniunea Europeană și a oficialilor europeni, compania SIVECO România a prezentat 'Creative Romania: Romania'™s Advanced eLearning Strategy', programul său de succes, SEI - unul dintre cele mai de succes programe guvernamentale desfășurate la nivel național dar și unul dintre cele mai apreciate programe de eLearning din lume.
'Prin programul SEI, școala românească a trecut înaintea societății în ansamblul său în privința informatizării. Contribuția noastră la informatizarea societății românești, în domenii în care deținem expertiză susține efortul de promovare a brand-ului de țară pe plan regional și global. Industria românească de software este un bun ambasador al României în lume, evidențiind latura creativă a informaticienilor români', declară doamna Irina Socol, director general SIVECO România.
În contextul european al noii societăți informaționale bazate pe cunoaștere, educația de calitate este mai importantă acum decât niciodată. Cunoașterea și informația au devenit cel mai important ingredient al productivității, competitivității, bunăstării și prosperității.

BETT 2007 SHOW - Cel mai bun conținut educațional din lume
În altă ordine, Compania SIVECO România a participat la cea mai mare expoziție dedicată utilizării IT&C în educație, BETT 2007 Show. Acesta este cel mai important eveniment internațional din mediul educațional ce a reunit la centrul expozițional Olympia din Londra, în luna ianuarie, soluțiile inovative a peste 28.000 de vizitatori și 650 expozanți, în luna ianuarie.
La BETT Show, cei mai importanți furnizori de soluții eLearning din lume s-au întâlnit cu profesori ce folosesc sau doresc să utilizeze soluțiile informatice și conținut educațional în procesul de instruire, cu factori de decizie din domeniul educației, cu directori de companii ce doresc să-și perfecționeze angajații (cea mai importantă resursă din cadrul companiei) cu ajutorul noilor soluții.
În cadrul expoziției, reprezentanții SIVECO România au prezentat vizitatorilor beneficiile platformei și lecțiilor interactive AeL, avantaje de care se bucură în prezent elevii și profesorii din peste 4800 de școli și licee din România, Sistemul Educațional Informatizat din România fiind apreciat ca unul dintre cele mai avansate proiecte de acest gen din lume în acest moment. Vizitatorii standului SIVECO au putut testa soluția de eLearning AeL, apreciind în mod deosebit avantajele pe care le pot aduce lecțiile interactive AeL procesului de predare-învățare și confirmând elementele care au condus la aprecierea acestui produs ca cel mai bun conținut educațional din lume în anul 2005, la World Summit of the Information Society (WSIS).
Lecțiile AeL asigură un schimb de informații dinamic și interactiv între utilizator și sistem, cât și posibilitatea de a utiliza lecțiile pe o platformă de eLearning sau independent în cadrul unor sesiuni individuale sau colective de instruire. Totodată, AeL este și o metodă de instruire flexibilă, modernă și eficientă ce conduce la centrarea procesului didactic pe elev.
Elevul devine astfel unul dintre constructorii propriei cunoașteri, dobândind un rol care, chiar și în trecutul apropiat, îi era necunoscut.
'Am avut o deosebită plăcere să constatăm că toți cei care se opreau la standul nostru au apreciat AeL-ul ca fiind un LCMS (Learning and Content Management System) de mare valoare, o soluție unică și modernă care aduce un plus de valoare procesului de instruire. De asemenea, lecțiile interactive AeL au fost foarte apreciate ele reprezentând o modalitate nouă de a învăța, mult mai deschisă, flexibilă și accesibilă, eficientizând modalitățile clasice de predare și ajutând elevii să înțeleagă procese pe care un profesor nu le-ar putea explica folosind doar creta și tabla de scris. Toți cei care ne-au vizitat observau plusul de valoare pe care aceste materiale interactive îl aduc în educație', declară Ștefan Morcov, AeL Product Manager.
În cadrul expoziției londoneze, reprezentanții SIVECO România au identificat direcții foarte bune de colaborare cu mari firme producătoare de soluții eLearning, produsele și expertiza deținută de compania românească reprezentând un punct de atracție pentru vizitatorii și reprezentanții organizațiilor participante la evenimentul european.