Delegați ai NATO și personalități din mediul academic universitar din 18 țări au participat timp de două zile (15 și 16 aprilie), la București, la cea de-a VI-a ediție a conferinței științifice internaționale "eLearning și Software pentru educație (eLSE)". Cât de utile sunt soluțiile de eLearning pentru mediul academic, dar și pentru zona militară? Ce înseamnă un învățământ bazat pe tehnologia multi-touch? Cum pot fi gestionate și dezvoltate tehnologiile Advanced Distributed Learning? Sunt doar câteva întrebări care au primit răspuns în cadrul conferinței științifice internaționale organizate de Universitatea Națională de Apărare "Carol I", cu sprijinul SIVECO România. Delegația NATO a fost condusă de președintele grupului, Joseph Camacho, alături de Paul Jesukiewicz, directorul Advanced Distributed Learning (ADL).
SIVECO România este partener al ADL Initiative, o inițiativă din cadrul Departamentului Apărării Statelor Unite care definește standardele și specificațiile pentru instruirea asistată de calculator, și al ADL România. Statutul de partener al ADL înseamnă recunoașterea performanțelor companiei SIVECO România în domeniul educațional.
Tema conferinței din acest an a fost "Învățământ distribuit avansat la distanță și transformarea pregătirii". Lucrările au fost deschise de prof. dr. Ion Roceanu, șeful departamentului pentru Învățământ Distribuit Avansat la Distanță din cadrul Universității Naționale de Apărare "Carol I".
Profesor Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL eContent în cadrul SIVECO Romania, membru al comitetului științific al conferinței, a susținut lucrarea "Soluții de eLearning pentru mediul academic și pentru corporații".
Toate lucrările prezentate vor fi publicate în revista eLearning and Software for Education, care prezintă în fiecare an tendințele din diferite medii: școli, universități, companii, organizații neguvernamentale și instituții.
Pe 17 aprilie delegația de experți NATO pe probleme ADL a efectuat o vizită la sediul SIVECO România, ocazie cu care li s-a prezentat participanților primele realizări din domeniul tehnologiilor educaționale multisenzoriale care fac obiectul unui amplu proiect derulat în cooperare de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, SIVECO Romania și Universitatea Națională de Apărare "Carol I".
Despre Universitatea Națională de Apărare "Carol I"
Universitatea a fost fondată în anul 1889, de către generalul Ștefan Fălcoianu, fiind a șasea scoală de stat major din Europa, alături de cele din Berlin, Viena, Paris, Torino și Bruxelles, având inițial numele de "Școala Superioară de Război".
Învățământul în Universitatea Națională de Apărare "Carol I" asigură o pregătire completă și complexă menită să consolideze instrumentarul științific și metodologia necesară utilizării superioare a principiilor și normelor acțiunii și conducerii militare de nivel tactic interarme, operativ și strategic în timp de pace, criză și război.
Departamentul de Învățământ Distribuit Avansat la Distanță din cadrul universității asigură serviciile educaționale bazate pe tehnologii didactice informaționale, prin forme de învățămant la distanță și la distanță on-line, în conformitate cu legile și reglementările naționale și în deplin acord cu principiile și standardele NATO privind ADL (Advanced Distributed Learning - Învățămantul Avansat Distribuit la Distanță). Din anul 2009, Departamentul ADL din România este unul din cele șase laboratoare acreditate ADL la nivel național.