.

Câștigătorii din acest an ai Olimpiadei Naționale de Informatică se anunță concurenți extrem de puternici la viitoarele competiții informatice internaționale
 
București, 18 aprilie 2007 '“ Între 10 și 16 aprilie s-a desfășurat cea de-a șaptea ediție a Olimpiadei Naționale de Informatică, găzduită de orașul Cluj-Napoca.  Competiția a reunit peste 450 de elevi de gimnaziu și liceu din toate județele României
Tinerii concurenți participanți la cea de-a șaptea ediție a Olimpiadei Naționale de Informatică au oferit soluții ingenioase la subiectele cu grad ridicat de dificultate ce le-au fost propuse.
Câștigătorii din acest an se anunță concurenți extrem de puternici la viitoarele competiții informatice internaționale.
Sponsor tradițional al competiției, SIVECO Romania a premiat ocupanții locului I la fiecare categorie.
 
'SIVECO Romania susține activ proiectele educaționale ce oferă elevilor posibilitatea de a-și valorifica întregul potențial și de a-și demonstra cunoștintele informatice dobândite în școală. Este o șansă extraordinară să te implici în dezvoltarea acestor tineri valoroși, care cu siguranță vor obține perfomanțe și la nivel internațional' a declarat Dana Vlădoiu, Training Project Coordinator SIVECO România.
 
Evenimentul din acest an a îmbinat probele de concurs cu sesiuni de workshop-uri adresate profesorilor și cu activități educative de petrecere a timpului liber.

În cadrul sesiunii de workshop-uri, Dana Vladoiu a prezentat 'INTEL Teach Essentials Course', un proiect dezvoltat de Intel Corporation și ICT (Institute of Computer Technology) ce promovează integrarea noilor tehnologii în activitățile didactice, facilitând învățarea centrată pe elev prin metode active.
Profesorii prezenți la eveniment s-au declarat interesați de acest proiect considerând că vizează o componentă pedagogică a cărei structură practică nu este foarte bine reprezentată actualmente în sistemul de învățământ românesc.