.

Kingston Digital Europe Ltd, afiliată la Kingston Technology Company Inc., liderul mondial independent în producția de module de memorie a lansat unitatea de stocare DataTraveler 4000 - Managed (DT4000-M), destinată mediilor profesionale unde este nevoie de protecția datelor. "Cele mai recente statistici și evenimente legate de pierderea de date subliniază necesitatea crucială cu care se confruntă această industrie – nu doar pentru dispozitivele USB securizate, dar și pentru strategiile de adoptare a dispozitivelor USB la nivel de corporație," precizează Gabriel Gîdea, director de dezvoltare Kingston Technology pentru România, Bulgaria și Republica Moldova. "DT4000-M oferă nivelul adecvat de securitate gradul optim de flexibilitate pentru prețul corect."

Unitatea de stocare USB, DT4000-M, care face parte din seria DataTraveler 4000, este compatibilă cu standardul FIPS 140-2 și folosește aplicația SafeConsole oferită de BlockMaster pentru a oferi cea mai bună protecție a datelor, într-o marjă de cost competitivă.

"Pierderea de date rezultată din folosirea de dispozitive USB nesecurizate și fără gestionare a adus prejudicii organizațiilor pentru prea mult timp," precizează Anders Kjellander, Chief Security Office, BlockMaster. "DT4000-M este cu adevărat impresionant. Este primul dispozitiv cu certificare FIPS disponibil pentru corporații la un preț menit să accelereze adopția rapidă de către companii. DT4000-M cu un procent de 100% al nivelului de securitate și gestiune oferit, este un dispozitiv echipat cu aplicația SafeConsoleReady care va atrage o atenție sporită."

Institutul Ponemon a oferit date în ceea ce privește costurile uriașe suportate de companii în urma înstrăinărilor datelor cu caracter confidențial. Concret, pierderile monetizate în cazul companiilor din Statele Unite ale Americii, cauzate de dispozitivele mobile de stocare a datelor au crescut cu 15 procente față de anii anteriori, până la suma de 258 milioane dolari. Datele companiilor din sectorul industrial au indicat în 2010 pierderi mai mari cu 400 de procente față de anii anteriori, aceste creșteri fiind cauzate de pierderea sau deteriorarea unităților de stocare ce conțineau informații esențiale. În plus, un studiu recent efectuat de BlockMaster a indicat faptul că 76% din angajații companiilor conectează unități de stocare străine la notebook-urile companiilor, crescând riscul de a virusa rețelele organizațiilor.

Criptarea datelor asigură protecția în fața accesării de către persoane neautorizate, însă, în anumite cazuri, complică modalitatea de transfer a informațiilor, iar din acest motiv angajații preferă unitățile de stocare destinate utilizatorilor obișnuiți. Această situație a fost întalnită și în cazul consiliului Cambridgeshire County în februarie 2011.

DT4000-M este unitate de stocare securizată care răspunde nevoilor din orice sector profesional:

•Nivel de securitate ridicat la prețul corespunzător: Securizare hardware; Compatibilitate cu standardul FIPS 140-2 Nivel 2 pentru întreg modulul criptografic la un preț scăzut, în comparație cu soluțiile oferite de competiție.

•Oferă un nivel de control amănuțit și personalizat: Gestionarea completă a dispozitivului cu posibilitatea blocării accesului la unitățile pierdute sau furate – fără afectarea produsului; etichetarea facilă a informațiilor și control complet pentru recuperarea datelor pentru analiză crimininalistică – cu respectarea tuturor regulilor pentru păstrarea datelor.

•Ușor de folosit și de activat: Datorită unei platforme accesibile care oferă funcții precum resetarea parolei și opțiuni de personalizare

DT4000-M se alătură unității USB recent anunțate, Kingston DataTraveler Vault Privacy - Managed care include aplicația SafeConsole pentru Kingston dezvoltată de BlockMaster, un lider în securite cu cea mai largă ofertă de gestionare centralizată.

DT4000-M oferă o nouă platformă puternică gamei DataTraveler care include singura familie de dispozitive USB securizate din industrie – cu ofertă care se adresează unei game variate de utilizatori, de la dispozitive destinate folosirii generale, până la cele mai securizate platforme compatibile cu cele mai rigide standarde guvernamentale. Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați pagina: http://www.kingston.com/ukroot/flash/secure.asp

Specificații Kingston DataTraveler 4000-M:

• Validat pentru standardul FIPS 140-2 Level 2

• Compatibil cu TAA

• Securizat: dispozitivul se blochează automat după 10 încercări de accesare, iar cheia de criptare este eliminată

- Posibilitatea configurării de reguli complexe pentru parolă – bazate pe criterii personalizate, printre care și complexitatea parolei și tipul de semne folosite (cifre, majuscule, litere mici, și caractere speciale)

- Poate funcționa cu opțiunea AutoRun dezactivată

- Folosește fișiere AutoRun cu opțiunea write-protection

• Criptare completă: 100% din datele stocate sunt protejate la nivel hardware cu un standard avansat de criptare pe 256 biți (AES) în modul CBC

• Ușor de personalizat1: mărimea parolei, conținut preîncărcat

• Cu protecție împotriva interacțiunii externe: înveliș protector pentru securitatea fizică

• Garanție: pe cinci ani cu suport 24/7 pentru clienți

• Rigid: datorită carcasei din oțel inoxidabil acoperit cu titan, rezistent la apă

• Ușor de folosit: nu necesită drepturi administrative sau instalarea de aplicații

• Disponibil pentru programul de personalizare al logo-ului

• Asamblat în Statele Unite ale Americii

• Dimensiuni: 3.06" x 0.9" x 0.47" (77.9mm x 22mm x 12.05mm)

• Viteză2: până la 18MB/s pentru citire, 10MB/s scriere

• Capacități3: 2GB, 4GB, 8GB, 16GB

• Compatibilitate: proiectat pentru a specificațiile USB 2.0

• Temperatură de operare: de la 0°C până la 60°C

• Temperatură de stocare: de la -20°C to 85°C

• Cerințe minime:

- Compatibil cu standardele USB 2.0 și 1.1

- Necesită aplicația BlockMaster SafeConsole pentru Kingston cu licență validă