.

Star Storage anunță cele cinci tendințe majore pe care le anticipează pentru piața de cloud din România în 2015. Star Storage vine în întâmpinarea nevoilor organizațiilor, publice sau private, de a-și extinde şi administra platforma IT, punându-le la dispoziție un portofoliu complet de servicii cloud flexibile care asigură scalabilitatea, siguranța și performanța oferită de o infrastructură IT dedicată. „În 2015, va fi interesant de urmărit dinamica pieței cloud din România. Ne așteptăm ca de acum înainte să primim din partea clienților noștri cerințe mult mai specifice în ceea ce privește implementarea proiectelor cloud. Profilul utilizatorului de servicii cloud a evoluat considerabil în ultimul an, în prezent acesta fiind mult mai informat despre ceea ce înseamnă și ceea ce oferă modelul de livrare Cloud și modul în care acesta răspunde nevoilor pe care le are. Suntem pregătiți să răspundem cu soluții și servicii simplu de utilizat din prima zi, care să-i asigure clientului îmbunătățirea eficienței operaționale și implicit creșterea profitabilității, precum și disponibilitatea și securitatea datelor în cadrul companiei. Pentru 2015, ne-am propus să ne consolidăm poziția de furnizor preferat pentru serviciile Cloud pe piața din România și să ne diversificăm portofoliul astfel încât să răspundem cât mai bine nevoilor și cerințelor clienților noștri. Suntem pregătiți să depășim așteptările acestora legate de calitatea și performanța serviciilor pe care le oferim. Suntem specializați, avem focus, deținem un Centru de Date TIER 3 în România certificat atât pentru servicii de suport și operare a sistemelor IT, cât și pentru servicii de arhivare electronică a documentelor, ceea ce ne oferă un avantaj competitiv pe piață”, precizează Cătălin Păunescu (foto), CEO Star Storage.

Cele 5 tendințe majore pe care le anticipăm pentru piața de cloud în 2015 sunt:

Rata de adopție a serviciilor de tipul cloud computing va crește cu aproximativ 20%

De-a lungul timpului și cu precădere în 2014 adopția serviciilor cloud a cunoscut un trend ascendent și se preconizează ca și anul acesta să se înregistreze aceeași tendință, în special pe fondul reducerii bugetelor dedicate achizițiilor de echipamente IT. În mod cert, modelul de livrare a serviciilor din cloud este din ce în ce mai cunoscut, achiziția de echipamente fizice pierde semnificativ teren în fața acestuia, iar clienții trec din faza de informare în faza de utilizare.

Decizia de alegere a furnizorului de servicii cloud va avea la bază factori obiectivi, precum:

Bugete IT cu mult reduse

Securitatea datelor companiei

Disponibilitatea datelor

Simplitate în utilizare și libertate de alegere / schimbare a furnizorului

Dacă până acum, utilizatorii nu erau receptivi la conceptul de cloud computing sau cunoșteau prea puține informații despre beneficiile pe care le puteau obține prin utilizarea serviciilor cloud, în momentul de față situația s-a schimbat în sens pozitiv. Nivelul de educație a crescut semnificativ, ceea ce a determinat o schimbare majoră în rândul factorilor care contribuie la luarea deciziei finale în alegerea furnizorului de servicii cloud de către clienți. Acum utilizatorii pun accentul pe calitatea și pe parametrii tehnici ai serviciilor pe care urmează să le achiziționeze.

Serviciile de tipul Software ca Serviciu (SaaS) și Platformă ca Serviciu (PaaS) sunt din ce în ce mai căutate și adoptate în rândul utilizatorilor

Beneficiile serviciilor de tipul Software ca Serviciu (SaaS), precum scalabilitatea și standardizarea acestora, încep să fie alese din ce în ce mai mult de companii. Adopția în creștere de către clienți a serviciilor de tipul Platformă ca Serviciu (PaaS) se datorează și evoluției serviciilor de tipul SaaS. Pentru a dezvolta eficient aplicații software este necesară o platformă virtualizată performantă, disponibilă în modelul cloud, care să le ofere rapid utilizatorilor resursele de care au nevoie pentru a-și atinge obiectivele de afaceri.

Aplicațiile software trebuie dezvoltate astfel încât să poată fi implementate și în cloud, simplu și rapid

La nivel internațional și din ce în ce mai mult și pe plan intern, se observă tendința companiilor de a-și muta întregul flux de lucru în cloud, motiv pentru care aplicațiile trebuie să fie proiectate în concordanță cu această tehnologie. Mai mult decât atât, dezvoltarea unor aplicații high-end performante implică o gamă diversificată de resurse care pot fi utilizate eficient doar adoptând modelul cloud.

Cloud-ul hybrid va fi modelul de serviciu ales de companiile de tip enterprise

Cloud-ul hybrid reprezintă o combinație între cel public și cel privat, oferind astfel beneficiile ambelor modele într-un singur serviciu, utilizându-se direct în cloud atât aplicațiile fizice, cât și infrastructura. Această ramură s-a dezvoltat intens și va progresa și mai mult, mai ales în mediile de afaceri de tip enterprise, ca rezultat al celor mai recente inovații în domeniu și a faptului că oferă atât o platformă cloud externă, cât și una internă, care pot fi modificate oricând în conformitate cu cerințele individuale de business.

 „În 2015, ne-am propus să continuăm să ne creștem cota de piață pe segmentul serviciilor cloud prin lărgirea portofoliului ofertat cu noi servicii care țin cont de cerințele clienților noștri. Tendința de adopție a tehnologiei cloud în mediul IT s-a accentuat și din acest motiv în portofoliul de servicii StarVault Cloud au fost adăugate servicii care să acopere cerințe de productivitate, mai aproape de obiectivele de business decât de tehnologie. Observăm un interes în creștere pentru serviciile de virtualizare a desktop-urilor, serviciile care au la bază tehnologie Microsoft, dar care sunt livrate din cloud-ul Star Storage în regim de cloud privat. De asemenea, serviciile unificate de gestionare a platformelor software sau de partajare și colaborare înlocuiesc modelul tradițional bazat pe achiziția de hardware/software.”, Cătălin Necula, Solution Sales Manager Cloud Star Storage.

Portofoliul complet de servicii StarVault Cloud de la Star Storage oferă oricărui utilizator final o infrastructură IT completă ca alternativă la modelul tradițional de achiziție a platformei IT. Acestea includ atât servicii de servere dedicate, servere virtuale, stocare și protecția datelor, cât și platforme IT și soluții software oferite direct din propriul Centru de Date de nivel TIER 3.

Despre Star Storage

STAR STORAGE, compania românească de servicii de tehnologia informației, poziționată ca lider al industriei românești, deservește o bază mare de clienți din sectorul privat și public, oferind soluții de stocare, protecție, arhivare și management al informațiilor.

Star Storage are peste 14 ani de experiență pe piața românească și pe lângă prezența sa națională, compania s-a extins pe plan internațional prin alianțe strategice cu jucători internaționali de renume. Star Storage oferă clienților un portofoliu complet de soluții și servicii pentru întreg ciclul de viață al documentelor și joacă un rol cheie în procesul de transformare a infrastructurii IT a organizațiilor, către arhitecturi bazate pe cloud cu un control îmbunătățit asupra conținutului. În plus față de acest portofoliu, sunt furnizate mai multe servicii de outsourcing - axate pe achiziția, transformarea și furnizarea de conținut, inclusiv servicii de protecție și recuperare a datelor - către bănci, instituții financiare non-bancare, administrații publice, operatorii de telecomunicații și companii din industrie și utilități.

www.star-storage.ro