.

Echipa M.N.A. câștigă primul loc al secțiunii Digital Media

Studenții români obțin din nou rezultate remarcabile în competiția Imagine Cup 2011, cea mai populară competiție de tehnologie cu peste 350.000 de studenți înregistrați în acest an. Cu o participare record – a cincea oară din lume după numărul de participanți – România a avut 4 echipe finaliste în New York în perioada 8-13 iulie, a câștigat locul I la secțiunea Digital Media, locul al III-lea la secțiunea Embedded Development și o clasificare între primele 6 locuri din lume la secțiunile Software Design și IT Challenge.

Echipele câștigătoare

În finala din New York, 8-13 iulie 2011, România a fost reprezentată de 4 echipe finaliste – Simplex (Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca) la secțiunea Software Design, Endeavour_Design (Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi", Iași) la secțiunea Embedded Development, M.N.A. (NW College London, Universitatea din București) la secțiunea Digital Media și Ionuț Sinescu (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza", Iași) la secțiunea IT Challenge. Lista finaliștilor este disponibilă pe www.imaginecup.com/worldwide-finals/2011-finalists-winners.

M.N.A., locul întâi la Digital Media

Echipa M.N.A. a câștigat locul I la secțiunea Digital Media, secțiune care a înregistrat 6 echipe în finală. Detalii despre secțiune pot fi obținute de pe această legătură.

Echipa M.N.A.: „Ne-am imaginat că vom câștiga, am dat tot ce am avut mai bun din noi. Cele 30 de ore nedormite din cadrul finalei ne-au adus premiul cel mare. Ne dorim să vedem în anii ce vor urma din ce în ce mai mulți competitori români la Imagine Cup. Noi am demonstrat că se poate. Români, treziți-vă imaginația!"

Echipa M.N.A. este formată din:

• Răzvan Diaconu, 20 de ani, student în anul al doilea la The Institute of Contemporary Music Performance from University of North West London;

• Ciprian Maxim, 20 de ani, este student în anul al doilea la Facultatea de Administrație și Afaceri, secția Marketing, Universitatea din București.

În finală, echipa M.N.A. a avut de realizat un film de 1 minut în care să evidențieze problemele cu care se confruntă omenirea în momentul de față și cum poate tehnologia să ajute la rezolvarea lor. Au primit o camera video digitală, un calculator, cartele de metrou și 30 de ore la dispoziție să facă filmările în New York și montajul. Filmul cu care M.N.A. a câștigat acest premiu este disponibil la https://skydrive.live.com/P.mvc#!/selectembed.aspx?cid=CCA81C273E496A47&resid=CCA81C273E496A47%21204&ref=2. Premiul obținut este în valoare de 8.000 USD.

În 2004, echipa MIDIA a Universității „Alexandru Ioan Cuza" Iași a câștigat locul întâi al secțiunii Short Film (secțiune similară cu Digital Media din 2011).

Endeavour_Design, locul al III-lea la Embedded Development

Echipa Endeavour Design a câștigat locul al III-lea în cadrul secțiunii Embedded Development, secțiune care a înregistrat 20 de echipe participante în finala mondială. Detalii despre secțiune pot fi obținute de pe această legătură.

Echipa Endeavour_Design: „A fost greu dar am reușit să urcăm pe podium la Imagine Cup, final mondială. Am demonstrat că se poate și că orice echipă românească, prin efort susținut, poate să concureze de la egal la egal cu reprezentanții altor țări din întreaga lume. Și voi puteți!"

Echipa Endeavour_Design este formată din:

• Monica Claudia Dobrea, studentă la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași;

• Iuliana Valcea, studentă la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași;

• Mentor Conf. Dr. Ing. Dobrea Dan Marius, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași.

În finală, Endeavour_Design a prezentat proiectul autoRobot – an autonomous Robotic system, a cărui descriere este disponibilă la http://www.imaginecup.com/worldwide-finals/peoples-choice-award/view-and-vote.aspx?r=6464. Premiul obținut este în valoare de 5.000 USD.

Ionuț Sinescu, clasare între primii 6 finaliști ai secțiunii IT Challenge

Ionuț Sinescu s-a clasat între primii 6 finaliști în cadrul secțiunii IT Challenge la Imagine Cup, secțiune în cadrul căreia România a obținut rezultate exceptionale în ultimii ani. Lect. Dr. Valy Greavu din Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității „Alexandru Ioan Cuza" Iași a fost invitat în juriul acestei secțiuni.

Ionuț Sinescu: „A fost greu dar am reușit. Am demonstrat că se poate. Și voi puteți! Pe 15 iulie încep înregistrările pentru Imagine Cup 2012 Australia. Sper să am o concurență cel putin la fel de pregătită cum am avut în acest an și să fiu din nou finalist".

În finala acestei secțiuni, studenții au avut de configurat servicii IT on-premises în în cloud și în același timp să asigure și coexistența lor. Specificațiile proiectului au fost scrise pe 10 pagini și intervalul disponibil pentru implementare a fost de 24 de ore. Intensitatea acestei finale a fost transmisă pe larg de către dl. Valy Greavu pe blogul personal.

Ionuț Sinescu este student al Universității „Alexandru Ioan Cuza" din Iași.

Simplex, între primele 6 echipe din 54 de echipe participante în finala Software Design

Echipa Simplex s-a clasat între primele 6 echipe din lume la Software Design, din 54 de echipe invitate în finală.

Echipa Simplex este formată din:

• Alina Călin, Andrei Cantea, Andrei Dascălu, Cosmin Mihaiu, studenți ai Universității „Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca

• Mentor Lect. Dr. Dan Suciu, Universitatea „Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca

Aplicația dezvoltată de cei patru studenți clujeni – MIRA (Medical Interactive Recovery Assistant) – este o aplicație software ce ajută, prin intermediul tehnologiei Kinect, la recuperarea mai rapidă și mai interactivă a persoanelor cu handicap locomotor temporar.

Cu câteva ore înainte de startul finalei, în cadrul unui showcase restrâns la care au participat 10 echipe din întreaga lume, echipa Simplex a fost invitată să îi prezinte lui Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft Corp., soluția MIRA cu care s-a calificat în finala Imagine Cup.

Ediția 2012

Înscrierile pentru Imagine Cup 2012 vor începe pe 15 iulie. Finala Imagine Cup 2012 va fi organizată în Australia. Echipele Imagine Cup vor fi eligibile pentru a aplica într-un program de granturi în valoare de 3 milioane USD ce va fi lansat penntru următorii 3 ani, pentru a contribui la rezolvarea celor mai dificile probleme ale societății.

Ce este Imagine Cup?

Aflată la a 9-a ediție, competiția Microsoft Imagine Cup a devenit cea mai importantă competiție de tehnologie adresată studenților, cu peste 350.000 de studenți înregistrați, reprezentând 183 de țări din întreaga lume. Tema ediției 2011 este „Imaginează-ți o lume în care tehnologia contribuie la rezolvarea celor mai dificile probleme ale societății".

În edițiile anterioare, România a avut o prezență constantă pe podium și studenții români au câștigat primul loc în 2004 și 2009 în secțiuni ale acestei competiții. Pentru mai multe informații despre Imagine Cup, accesați www.imaginecup.ro.

În finala din New York, 8-13 iulie, au fost invitați 400 de studenți din 70 de țări. Premiile acordate în timpul Ceremoniei de Premiere au fost în valoare de 215.000 USD. Fiecare participant la finala mondială a primit un smartphone cu Windows Phone „Mango" și un Xbox Kinect.

Aveți acces la poze oficiale din timpul competiției de pe http://www.flickr.com/photos/imaginecup/. Înregistrarea Ceremoniei de Premiere și câteva date statistice sunt disponibile pe www.imaginecup.com/worldwide-finals/live_stream.