.

HP a realizat un nou studiu global care demonstrează rolul foarte important al aplicațiilor în a permite inovației să susțină creșterea companiilor. Studiul, realizat de Coleman Parkes Research la cererea HP Enterprise Services, arată că, pentru a-și consolida poziția pe piață, pentru a răspunde cerințelor exigente ale clienților sau cetățenilor și pentru a deveni, pur și simplu, mai productivi, tot mai multe companii au nevoie să fie mai inovatoare și să ofere valoare adăugată. Conform acestei cercetări, 68% din companiile și instituțiile din Europa cred că, în următorii doi ani, inovația va deveni un element crucial pentru succesul lor.

Pentru a fi inovatoare și a se dezvolta sănătos, companiile de toate mărimile au nevoie să preia controlul asupra aplicațiilor învechite și a proceselor lipsite de flexibilitate care le limitează posibilitățile de a răspunde schimbărilor de pe piață.

Studiul a examinat cele mai importante probleme cu care se confruntă organizațiile în acest moment și modul în care restructurarea aplicațiilor de business le poate ajuta să obțină mai ușor rezultatele de business dorite. Răspunsurile participanților la studiu au arătat că cele mai întâlnite două moduri prin care organizațiile din Europa le oferă clienților un plus de valoare și de inovație se referă fie la integrarea aplicațiilor (în proporție de 58%), fie la susținerea mobilității (58%). În ciuda tendințelor generale observate pe piață, doar 30% dintre companiile europene acordă atenție rețelelor sociale.

Inovație prin intergrarea aplicațiilor

În contextul acestui studiu, integrarea aplicațiilor se referă atât la integrarea aplicațiilor dintr-un singur proces de business, cât și la integrarea celor din diferite procese de business din companie. Astfel, conform cercetării HP:

-69% dintre companii aleg să integreze aplicații pentru a susține inovația.

-Peste două treimi (72% ) din companiile europene din sectorul privat cred că integrarea aplicațiilor va deveni tot mai importantă în următorii doi ani.

-62% dintre respondenți încearcă în prezent să găsească cele mai bune soluții pentru a le permite aplicațiilor din același proces de business să funcționeze în mod unitar. Acest procent arată o diferență majoră între Europa și SUA, acolo unde 59% dintre companiile din sectorul privat caută modalități prin care să integreze aplicații din procese diferite de business.

În același timp, pentru majoritatea companiilor europene, integrarea aplicațiilor existente și dezvoltarea unor aplicații integrate noi reprezintă cea mai dificilă sarcină din ciclul de viață al aplicațiilor.

Mai multă valoare prin mobilitate

În anul care vine, companiile se așteaptă la o creștere a importanței dispozitivelor mobile și a informației de care au nevoie utilizatorii atunci când sunt în mișcare. Conform studiului HP:

-58% dintre companiile din Europa implementează soluții pentru a deveni mai mobile și, astfel, pentru a adăuga valoare.

-29% dintre companiile europene au raportat o creștere a importanței dispozitivelor mobile și a informației necesare pentru a susține mobilitatea în cadrul organizației lor interne.

În Europa, conform răspunsurilor a 47% dintre companii, adaptarea tehnicilor de dezvoltare flexibilă pentru a răspunde mai rapid schimbărilor și cerințelor viitoare a fost cea mai importantă activitate care susține mobilitatea angajaților lor. Aceste răspunsuri denotă, astfel, o diferențiere clară față de companiile din SUA și Asia, acolo unde, pentru 62% dintre companii consideră că modernizarea aplicațiilor este esențială pentru a asigura mobilitatea, în timp ce, în Europa, doar 46% sunt de aceeași părere. Inițiativele de transformare a aplicațiilor, schimbarea proceselor de administrare a aplicațiilor și modificarea procedurilor de testare se numără, de asemenea, printre cele mai importante activități ale companiilor.

Rezultatele studiului comandat de HP arată că, în zonele critice de mobilitate și integrare a aplicațiilor, mai puțin de jumătate dintre companiile respondente consideră că dețin deja abilitățile și resursele necesare pentru a susține dezvoltarea acestora. Mai exact, 47% dintre companii cred că au tot ce le trebuie pentru a deveni mai mobile, în timp ce 33% dintre ele cred că pot integra aplicațiile fără ajutor extern. În mod indirect, aceste cifre demonstrează faptul că ele au nevoie de un partener care să le ajute. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de sprijin pentru cerințele lor de mobilitate, doar 40% dintre companii au apelat deja la un partener extern (și acesta doar pentru dezvoltare) și mai puțin de jumătate dintre ele au apelat la un partener care să răspundă nevoilor lor de integrare a aplicațiilor (din nou, cei mai mulți, respectiv 47%, au avut nevoie de servicii de dezvoltare).

Într-o epocă în care răspunsurile sunt așteptate „instant", companiile și instituțiile guvernamentale au nevoie de aplicații care să le permită să răspundă rapid și eficient cerințelor în schimbare ale clienților și cetățenilor. Companiile Instant-On integrează tehnologia în toate inițiativele lor pentru a răspunde instant nevoilor clienților, angajaților, partenerilor și cetățenilor.

Cel mai important eveniment HP pentru clienți, HP DISCOVER, va avea loc între 29 noiembrie și 1 decembrie la Viena, Austria. Acest eveniment le prezintă companiilor modul prin care pot iniția procesul de transformare într-o companie Instant-On.