.

O cercetare recentă realizată de Regus arată că 4 din 5 persoane consideră flexibilitatea drept cheia productivității atunci când vorbim despre angajații în vârstă. Cei mai mulți oameni de afaceri caută absolvenții proaspăt ieșiți de pe băncile facultății, tineri talentați, plini de energie și creativitate, pe care pot să îi modeleze în funcție de nevoile și cerințele proprii afaceri. Aceste persoane, pregătite să își valorifice cunoștințele dobândite de-a lungul anilor de studiu, sunt inconestabil importante pentru dezvoltarea unui business de succes. Cu toate acestea, mulți angajatori uită de o categorie la fel de valoroasă, care poate ajuta creșterea unei afaceri - populația în vârstă.

Flexibilitatea, cheia balanței muncă-viață personală  

Experienta si cunostintele angajatilor seniori acumulate de-a lungul carierei sunt doar cateva dintre beneficiile pe care seniorii le pot aduce unei afaceri. Insa odata cu inaintarea in varsta, prioritatile unei personae se schimba. Astfel, sanatatea si viata de familie devin din ce in ce mai importante, iar angajatorii trebuie sa ia aceste lucruri in considerare. Solutia pentru aceasta situatie este una simpla – flexibilitatea.

Potrivit unui studiu recent Regus, care a vizat 44.000 de manageri si oameni de afaceri seniori, 4 din 5 persoane considera ca munca flexibila este cheia productivitatii atunci cand vorbim despre angajati in varsta. Potrivit cercetarii, 84% dintre respondenti afirma ca flexibilitatea reprezinta modalitatea principala de a pastra angajatii seniori dupa varsta de pensionare.

Mai mult de atat, 88% dintre persoanele care au raspuns esantionului sustin ca munca flexibila le ofera angajatilor seniori posibilitatea de a-si indeplini atat indatoririle fata de familie, cat si responsabilitatile vietii profesionale.

Diversitatea, factor determinant al succesului

In Romania, datorita faptului ca varsta de pensionare a inaintat, 63 de ani pentru femei si respectiv 65 de ani pentru barbati, forta de munca este mai diversificata ca oricand. Cu toate acestea, statisticile Eurostat din anul 2014 arata ca doar 41% dintre romanii cu varste intre 55 si 65 de ani activeaza pe piata muncii. Tocmai de aceea, institutiile statului au lansat proiecte care isi propun sa creasca nivelul de constietizare a importantei imbatranirii active pe piata muncii, oferind consultanta si oportunitati de angajare potrivite nevoilor populatiei in varsta.

Situație Win-Win

Angajarea seniorilor reprezinta un castig pentru toate partile implicate: angajatorii se pot bucura de expertiza acestor persoane, iar seniorii la randul lor pot face trecerea spre pensionare mult mai usor. Este un lucru bine stiut faptul ca persoanele care se pensioneaza brusc risca sa fie afectate de depresii reactive, provocate de pierderea rolului in societate sau de scaderea nivelului de trai. Munca flexibila ofera seniorilor posibilitatea unei treceri progresive de la statutul de angajat la pensionar, ameliorand impactul acestei schimbari majore in viata fiecarei persoane.

Despre Regus
    
Regus este principalul furnizor de spatii de lucru flexibile la nivel global. Reteaua Regus cuprinde peste 2.500 de centre de afaceri in 900 de orase din 106 tari si pune la dispozitie spatii de lucru de inalta calitate, echipate cu servicii complete, ce ofera o modalitate comoda de desfasurare a activitatii de business, fie ca vorbim de o perioada de cateva minute sau de cativa ani. Companii precum Google, Toshiba si GlaxoSmithKline aleg Regus pentru flexibilitatea in munca pe care o ofera si pentru facilitatile pe care le pune la dispozitie in scopul cresterii succesului afacerilor lor. Cheia flexibilitatii in munca este adaptabilitatea si de aceea Regus deschide puncte de lucru oriunde au nevoie cei peste 2,1 milioane de membri, fie ca vorbim de centre ale oraselor, cartiere suburbane, centre comerciale, puncte de vanzare retail, gari, statii de alimentare cu carburanti si chiar centre comunitare. Fondata in Bruxelles, Belgia, in 1989, Regus are sediul in Luxemburg si este listat la Bursa din Londra.

www.regus.ro