.

56 milioane de pacienți au accesat rezultatele lor medicale prin intermediul unei fișe medicale electronice

 

Manhatten Research, o companie farmaceutică, care se ocupă și cu studii de piață legate de asistență medicală, a lansat recent un raport detaliat care atestă faptul că 56 milioane de oameni din SUA au accesat informații medicale personale prin intermediul unei fișe medicale electronice (FME). Alți 41 milioane de oameni sunt interesați în acest sens.

Informațiile au fost evidențiate în raportul realizat de Manhatten Research. Acesta este un raport anual de cercetare, care încearcă să înțeleagă modul în care consumatorii americani folosesc Internetul, mass-media digitală, dispozitivele mobile și alte tehnologii pentru sănătate. Studiul este realizat în fiecare trimestru.

Conform Paper.li, studiul actual a fost realizat prin participarea a mai mult de 8600 de adulți din S.U.A. on-line și la telefon.

"Creșterea în ecces a înregistrărilor medicale electronice de către pacienți a fost remarcabilă în ultimul an", a declarat Meredith Ressi, Președintele centrului de cercetare Manhattan. "A fost o cerere puternică din partea consumatorilor de-a lungul anilor, dar numai acum oferta a prins, ca urmare a mandatului guvernului. Acesta este începutul unei schimbări reale în furnizarea de îngrijire și de angajament a pacientului. "

În ciuda acestor rezultate promițătoare, există, încă, numeroși americani care nu accesează, în prezent, on-line, înregistrările medicale.

"În ciuda creșterii puternice a înregistrărilor electronice în sănătate, 140 de milioane de consumatori raportează că nu au folosit și nu sunt interesați în accesarea fișei medicale , printr-un astfel de sistem, administrat de medicul lor. Comparativ cu consumatorii care accesează datele lor medicale on-line, publicul neinteresat de acest lucru este mai învarstă, mai puțin educați, mai putin probabil, utilizatori ai Internetului sau dispozitivelor electronice sofisticate, cum ar fi smartphone-uri și tablete. "

Un studiu efectuat de compania de cercetare a descoperit ca ratele de adopție a fișelor medicale electronice sunt în creștere în rândul medicilor, și se vor accelera, pe măsură ce iPad-urile și tabletele Android vor facilita accesul la aceste informații.