Liceeni si profesori din Tunisia vor beneficia din urmatorul an scolar de noi metode de a invata, bazate pe cele mai noi tehnologii informationale. Cu ocazia recentei intalniri la nivel inalt la care au participat Ministrul Educatiei si Formarii din Tunisia, Hatem Ben Salem si Ministrul IMM-urilor Comertului si Mediului de Afaceri din Romania, Constantin Nita a fost semnat memorandumul de cooperare intre SIVECO Romania si Ministerul Educatiei si Formarii, pentru implementarea in sistemul de invatamant tunisian a unui proiect national de eLearning.
Considerata de ministrul tunisian al educatiei si formarii drept una dintre cele mai importante cinci companii IT ce dezvolta proiecte educationale la nivel mondial, SIVECO Romania va demara la inceputul anului scolar, doua proiecte pilot in institutii din invatamantul preuniversitar.
"Prin semnarea acestui memorandum, SIVECO Romania a primit o validare suplimentara a expertizei pe care a dobandit-o in dezvoltarea de solutii dedicate si implementarea de proiecte majore ce vizeaza informatizarea educatiei. Pe acesta cale doresc sa reafirm angajamentul nostru si disponibilitatea de a ne implica in proiecte ce au drep obiectiv dezvoltarea si promovarea permanenta de noi solutii informatice capabile sa sustina eficientizarea procesului de invatamant din Tunisia", a declarat Florian Ciolacu, Vice-President, International Accounts and Partners, SIVECO Romania.
Primul proiect pilot va presupune dezvoltarea de continut educational digital adaptat la curricula tunisiana pentru urmatoarele materii: fizica, chimie, biologie si informatica, pentru primul an de liceu. In cadrul acestui proiect se vor organiza si sesiuni de instruire adresate cadrelor didactice in vederea asigurarii unui nivel optim de cunostinte pentru optimizarea procesului de predare-invatare si integrarea resurselor IT&C la clasa.
Cel de-al doilea proiect pilot se va axa pe implementarea de solutii moderne pentru managementul unitatilor de invatamant. Baza de Date Nationala a Educatiei (BDNE) este o solutie completa pentru managementul sistemului de invatamant ce sustine procesul de luare a deciziilor, evaluare, planificare si prognoza la nivel national, iar AeL ASM este o solutie care centralizeaza informatiile la nivelul fiecarei scoli venind in sprijinul factorilor de decizie locali.
Strategia pe termen lung a Ministerului Educatiei si Formarii din Tunisia urmareste o abordare integrata in vederea valorificarii creative a utilizarii noilor tehnologii ale informatiei in invatamant. Un accent deosebit se va pune pe componenta de pedagogie, ce are drept obiectiv principal modernizarea procesului de predare/invatare, principalii beneficiari fiind elevii si profesorii din invatamantul preuniversitar.
eLearning-ul si lectiile in format digital aduc valoare adaugata sistemelor educationale ce sufera transformari profunde in aceasta perioada pentru a se putea adapta la societatea informationala. Prin proiectele de anvergura implementate la nivel international si distinctiile obtinute de-a lungul timpului, SIVECO Romania a confirmat in numeroase randuri ca este un furnizor valoros de modele strategice si solutii pentru succesul reformei "digitale" in educatie, la nivel mondial.
Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
De-a lungul celor 17 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE).
Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de \'Best Practice\' din partea Comisiei Europene si \'Honourable Mention\' la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.