.

Perioada de înscrieri la cea de-a cincea ediție a PowerUp! se va încheia la 11 martie. Start-up-urile din România care se concentrează pe soluții energetice mai au 6 zile la dispoziție să se înscrie în concurs și astfel să intre în competiția pentru un premiu de 50.000 de euro și o investiție financiară de până la 150.000 de euro. Participanții la PowerUp! beneficiază, de asemenea, de ocazia de a-și prezenta ideile în cadrul unei rețele internaționale de parteneri și de a-și dezvolta afacerea la scară globală. "Cei care se alătură programului Highway se pot aștepta la sprijin pentru multe zone ale afacerii, inclusiv privind partea juridică și proprietatea intelectuală. Lucrăm cu o varietate de institute de cercetare și universități, cooperând cu ingineri și experți în tehnologie din multe domenii și discipline diferite. De asemenea, sprijinim start-up-urile în identificarea și câștigarea primilor lor clienți”, precizează Jakub Miler, CEO al InnoEnergy Central Europe.
 
În acest an, PowerUp! vizează în special start-up-urile care dezvoltă soluții din domenii precum energia, mobilitatea, generarea de aer curat, încălzirea, tehnologiilor de reducere a poluării și tehnologiile inteligente. InnoEnergy va pune un accent deosebit pe soluțiile privind reducerea poluării aerului deoarece reprezintă o parte esențială a activității zilnice a organizației.
 
Pentru a participa la concurs, start-up-urile trebuie să aibă deja o echipă formată, drepturile de proprietate intelectuală asigurate și produse sau servicii gata să fie lansate pe piață în mai puțin de doi ani. Condițiile detaliate de participare și formularul de înscriere sunt disponibile la www.powerup.innoenergy.com.
 
Premiul “Clean Air Challenge” va fi acordat start-up-ului a cărui soluție are un impact semnificativ în lupta împotriva poluării și a smogului. 
 
Componenta financiară este doar unul dintre diferențiatorii PowerUp!. La fel de importantă pentru start-up-uri este oportunitatea de a se alătura Highway, prestigiosul accelerator de afaceri al InnoEnergy care asigură accesul la o rețea internațională de potențiali parteneri de afaceri și de experți InnoEnergy, precum și la investiții financiare de până la 150.000  de euro.
 
Start-up-urile care sunt selectate în urma aplicării vor fi invitate să participe la sesiuni de pregătire susținute de mentori din zona de business, recunoscuți la nivel european. Aceste training-uri vor pregăti participanții pentru finalele naționale, respectiv marea finală, când își vor prezenta ideile în fața experților. Finala din România, organizată de Digital Transformers, va avea loc pe 18 aprilie la București, iar start-up-ul câștigător se va califica pentru marea finala din Cracovia. Câștigătorul la nivel european va fi desemnat pe 21 mai, în Polonia, în cadrul Impact'19 – cel mai mare eveniment economic din Europa Centrală și de Est.
 
Câștigătorul din 2018 al PowerUp! a fost Zubax Robotics din Estonia, care a prezentat o soluție care poate reduce semnificativ consumul de energie asociat celor mai noi tehnologii privind mobilitatea.
 
Termenul limită pentru înregistrare este 11 martie 2019.
 
Despre Digital Transformers
 
Povestea Digital Transformers a început în 2014 cu mai multe proiecte de inovare în ecosistemul românesc. Echipa a lucrat cu peste 15 companii și a dezvoltat mai mult de 10 parteneriate corporative. În 2017, compania a început să se concentreze pe dezvoltarea conexiunilor durabile și a colaborării cu companii și companii internaționale, iar în 2018 a devenit hubul care reprezintă InnoEnergy în România.
 
Despre InnoEnergy
 
EIT InnoEnergy este motorul de inovație pentru energie durabilă în Europa. Investim în inovație și susținem fiecare etapă a călătoriei - de la sala de clasă până la clientul final. Cu ajutorul rețelei noastre de parteneri am construit conexiuni în Europa, reunind inventatori și reprezentanți ai industriei, absolvenți și angajatori, cercetători și antreprenori, afaceri și piețe.
 
Lucrăm în trei domenii esențiale ale mixului de inovare:
 
• Educație pentru a contribui la crearea unei forțe de muncă informate și ambițioase care să înțeleagă cerințele durabilității și nevoile industriei.
 
• Proiecte de inovare pentru a reuni idei, inventatori și industria pentru a crea tehnologii atractive din punct de vedere comercial, care să ofere clienților rezultate reale.
 
• Servicii de creare a afacerilor pentru a sprijini întreprinzătorii și start-up-urile care fac posibilă extinderea ecosistemului energetic al Europei cu ofertele lor inovatoare.
 
Aducerea acestor discipline împreună maximizează impactul fiecăreia, accelerează dezvoltarea soluțiilor pregătite să intre pe piață și creează un mediu fertil în care să putem vinde rezultatele inovatoare ale muncii noastre.
 
InnoEnergy a fost înființată în 2010 și este susținută de Institutul European de Inovație și Tehnologie (EIT).