.

Comisia Europeană a pornit un proces de colectare a informațiilor de la organismele publice și de la furnizorii ICT privind achiziționarea de bunuri și servicii ICT. Scopul urmărit este să se selecteze o serie de standarde care pot fi puse în aplicare de către toți furnizorii interesați.

În acest fel va fi promovată concurența și se vor evita dependențele ineficiente între furnizori.

Care sunt intențiile Comisiei Europene în acest sens?

În 2011:

  • Va efectua un studiu de evaluare a practicilor de achiziții publice în cadrul UE, printr-un sondaj on-line destinat celor care efectuează achiziții publice și furnizorilor ICT. Acest sondaj va fi disponibil până la data de 14 noiembrie 2011.

 

  • Pe baza rezultatelor acestui sondaj și a altor materiale, proiectul pentru standardele de achiziții publice în domeniul ICT vor fi elaborate și prezentate publicului într-un atelier deschis pe 12 decembrie, la Bruxelles.

 

  • Comentarii suplimentare cu privire la acest proiect pot fi furnizate printr-o altă consultare web, deschisă la scurt timp după atelier.

În 2012:

 

  • Va adopta comunicatul privind standardizarea și achizițiile publice.
  • Se va asigura că direcțiile sunt aplicabile pentru toți cei care doresc să facă achiziții publice de bunuri și servicii ICT.