.

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Valerian Vreme a participat pe 19 mai la Adunarea Generală a Municipiilor din România (AMR care reunește toate orașele – municipii. Ministrul a subliniat beneficiile pe care Ghișeul.ro le oferă primăriilor și cetățenilor. „În urma discuțiilor pe care le-am avut cu mulți primari din toate zonele țării, am confirmarea interesului pentru SNEP-Ghiseul.ro în orașele pe care le administrează și am primit asigurarea că se vor înrola în termen. Cetățenii acestor orașe vor caștiga în confort și nu vor mai avea stresul cauzat de timpul pierdut la cozile interminabile sau de problemele inerente ale sistemelor cu care erau obișnuiți până acum. Pe de altă parte, primăriile vor aduna la timp taxele și impozitele, având totodată o evidență financiară în timp real", precizează Valerian Vreme (foto).

Momentan, în Sistemul Național de Plată a Taxelor și Impozitelor cu cardul bancar – Ghișeul.ro sunt prezente Primăria Târgu Mureș, Sectorul 2 și 6 din București, fiind în curs de înrolare: Arad, Baia Mare, Brașov și Zalău. Astfel, la nivel național, Ghișeul.ro va acoperi în scurt timp peste 1 milion de locuitori. Câștigul cetățeanului constă în economii de timp, dar și de bani, datorită posibilității de a efectua plățile oriunde, oricând, inclusiv cu carduri emise de bănci din străinatate. Primăriile beneficiază la rândul lor de acest sistem prin reducerea timpului de colectare a taxelor și a costurilor aferente colectării.

„AMR conștientizează beneficiile pe care Ghișeul.ro le aduce atât cetățenilor, cât și administrațiilor locale. Pot spune că, în cadrul AMR, primarii au confirmat că încep imediat procesul de înrolare", precizează Tudor Pendiuc, Primarul orașului Pitești - noul Președinte al AMR.

În cadrul Adunării Generale AMR, Asociația pentru Plăți Electronice din România (APERO) a înmânat prin intermediul președintelui Adrian Aplozan diplome de excelență în promovarea plăților taxelor și impozitelor cu cardul bancar. Cele mai merituoase primării au fost considerate primăriile orașelor Arad, Baia Mare și Oradea care au adunat mii de plăți online.

APERO, asociație profesională neguvernamentală ce are ca obiectiv promovarea plăților electronice, este constituită de către cele mai importante bănci, scheme internaționale de carduri (MasterCard si Visa), procesatori și furnizori de tehnologie.