.

Pentru prima dată în istoria de 12 ani a concursului un elev român obține medalia de 'žaur absolut' la Olimpiada de Informatică a țărilor din Europa Centrală.

Recent s-a încheiat la Sarospatak (Ungaria) cea de-a douăsprezecea ediție a Olimpiadei de Informatică a Țărilor din Europa Centrală (CEOI). Echipa României s-a întors acasă cu o colecție impresionantă de medalii: un aur absolut, un argint și două medalii de bronz, acesta constituind cel mai bun rezultat obținut de țara noastă în competițiile internaționale din ultimii ani.
La competiția din acest an au participat echipe din cele 9 țări membre ale grupului CEOI și din 6 țări invitate, România ocupând locul al doilea în clasamentul neoficial pe națiuni, după echipa Poloniei.

Dan Ionuț Fechete (Liceul de Informatica "Spiru Haret" Suceava, medaliat cu aur absolut), Leonard Crestez (Colegiul National "Nicolae Balcescu", Braila, medaliat cu argint), Marin Radu (Colegiul National "Unirea" Focsani, medaliat cu bronz) și Sorin Stancu-Mara (Liceul International de Informatica Bucuresti, medaliat cu bronz) s-au numărat printre finaliștii ediției 2005 a competiției .Campion, organizată de SIVECO Romania și Ministerul Educației și Cercetării sub egida Centrului Virtual de Excelență SIVECO.

'žMă bucură foarte mult rezultatele lor, care dovedesc încă o dată că școala românească de informatică este una redutabilă. Apartenența tuturor acestor copii la Centrul Virtual de Excelență SIVECO ne confirmă faptul că implicarea companiilor private în pregătirea lor prin inițiative de acest gen este mai mult decât bine-venită', spune prof Ema Cerchez, coordonatoarea echipei României la acest concurs.

Centrul Virtual de Excelență SIVECO reunește o serie de inițiative demarate de compania SIVECO Romania în sfera educațională, menite să contribuie, mai ales dar nu numai, la promovarea creativității în domeniul instruirii informatizate.
Acest demers are la bază preocupările companiei în dezvoltarea de soluții complexe și complete de eLearning.

Înființată la începutul anului 1992, actualmente parte a grupului internațional SIVECO (Netherlands) B.V., SIVECO România SA este una din cele mai importante firme producătoare de software din România, deținând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în țări din Comunitatea Europeană și Statele Unite ale Americii. SIVECO România este #1 pe piața internă de soluții de afaceri (EAS) și liderul pieții românești de servicii IT. Compania oferă soluții eficiente, adaptate legislației românești în domeniile financiar-contabilitate, gestiunea întreținerii echipamentelor, stocurilor și achizițiilor, a mijloacelor fixe, a resurselor umane și salarizării, bugetelor și urmăririi contractelor, de e-business și e-commerce. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat în execuția de proiecte informatice majore, implicând dezvoltări la cerere de soluții software accesibile prin Internet și Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuție geografică a locațiilor de acces și număr mare de utilizatori. SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000, de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează. Mai multe informații despre companie și produsele sale puteți obține vizitând http://siveco.ro/.