.

Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTv sunt cea mai longevivă echipă românească la Forul global telecom, ajungând anul acesta la cea de a 14-a participare consecutivă.

Mobile World Congress 2018, organizat de către GSMA, a atras în 2018 peste 107.000 de vizitatori, 7.700 CEO, din 205 țări. Peste 2.400 de companii au prezentat produse și servicii de ultimă oră în cei peste 120.000 de metri pătrați de spațiu expozițio­nal la Fira Gran Via din Barcelona, cu peste 2.300 mp în plus față de ediția din 2017.

Vă invităm să descoperiţi lumea MWC prin cele câteva zeci de materiale video realizate în inima capitalei mobilităţii!

 

 

Analizele economice preliminare indică faptul că MWC 2018 contribuie la economia Cataloniei cu aproximativ 471 milioane euro și cu peste 13.000 de locuri de muncă cu jumătate de normă.

Peste 55% dintre participanții la Congresul Mondial al Mobilităţii din acest an dețin posturi de nivel înalt, inclusiv peste 7.700 de directori executivi, de la peste 6.100 de directori executivi în 2017. Circa 24% dintre participanți au fost femei, o creștere de la 23% în 2017, în plus, 28% dintre vorbitorii conferințelor au fost femei, comparativ cu numai 21% în 2017.

Timp de 4 zile pline, Mobile World Congress a găzduit plenare pe subiecte critice: 5G, inteligența artificială, internetul obiectelor (IoT), conținut, drone, block­chain, politici și reglementări. Sesiunile plenare au inclus lideri tradiţionali ai industriei, dar şi din zona start-up-urilor, ai agenţiilor guvernamentale şi ai comunităţilor de dezvoltare. Programul ministerial este platforma pentru dialogul politic, un for unic unde ministerele, reglementatorii, organismele internaţionale şi CEO din întreaga lume dezbat principalele direcţii de dezvoltare şi tendinţele politice din sectorul mobil.

Programul din acest a vizat trecerea la 5G și nevoia crescândă de spectru; confidențialitatea și fluxurile de date transfrontaliere; durabilitatea și mobilitatea pentru binele social; mobilitatea în educație și în sistemul de sănătate. Programul ministerial din 2018 a cuprins delegații din 181 de țări și organizații inter­na­ționale, dintre care 71 miniștri și 85 de șefi de autorități de reglementare, cu o prezență totală de peste 2.000 de delegați.

La cea de-a 5-a ediţie a mesei rotunde la nivel înalt, “Promisiunea globală 5G", legislatorii, autoritățile de reglementare și liderii industriei au dezbătut viitoarea revoluție 5G. Peste 2.300 de companii au venit la MWC 2018, inclusiv multe nume mari precum Accenture, Alibaba, AT&T, BMW, China Mobile, Cisco, Deutsche Tele­kom, Ericsson, Facebook, Formula 1, Fujitsu, Google, HTC, Huawei, Lenovo, LG, Mercedes-Benz, Nokia, NTT DOCOMO, Orange, PwC, Qualcomm, Samsung, SAP, SEAT, SK Telecom, Sony Mobile, Telefónica, Toyota, VMware, Vodafone, Xiaomi și ZTE.

GSMA Innovation City a fost vizitat de aproape o treime din participanții la Congresul Mondial al Mobilităţii, ce au experimentat modul în care produsele și serviciile legate de dispozitive mobile creează un viitor mai bun pentru cetățeni și instituţii din întreaga lume, acasă, în maşină, şi în domenii ca sănătatea, agricultura, utilitățile, zona industrială. Orașul inovaţiei a inclus demo-uri de tehnologii 5G, inteligență artificială, drone și IoT.

NEXTech din Hall 8.0 a pus accentul pe tehnologiile revoluţionare, de la realitatea virtuală/ realitatea augmentată și robotică până la calculul cognitiv, inteligența artificială, graphene și multe aplicații critice de nivel înalt.

La 4YFN de pe Fira Montjuïc, (fosta locație a MWC) focusul este pe start-up-uri, cu peste 20.000 de participanți, inclusiv 600 de investitori. Cea de-a 5-a ediție a 4YFN a inclus întâlniri 1:1 cu investitorii, pitch-uri, Innovation Market având 600 de expozanți din peste 45 de țări și 12 delegații internaționale. Evenimentul a oferit tuturor 110 ore de conținut pe teme precum AI, blockcahin, IOT, transfer de tehnologie și corporate venturing.

Programul Women4Tech a militat pentru reducerea diferenței de gen şi promovarea diversității. Programul a culminat cu Summit-ul Women4Tech și Gala de premiere a femeilor şi a proiectelor tehnologice dedicate acestora.

În final, dar nu și la urmă, Festivalul Tineretului Mobil (YoMo), din cadrul MWC 2018, doreşte să inspire tinerii ca să urmeze o educație și carieră în zona științifică, tehnologică, inginerie, artă/ proiectare și matematică (STEAM). La acest festival au participat peste 15.000 de tineri și educatori din Catalonia și din întreaga Spanie.

 

Sursa: Ion VACIU