.

Vodafone anunță deschiderea Vodafone Shared Services România, un nou Centru Global de Servicii, care oferă, din București, servicii IT și de Relații cu Clienții pentru operațiunile Vodafone din Marea Britanie, Germania, Italia, Spania și Irlanda. “Ne bucurăm că România a fost aleasă pentru înființarea și dezvoltarea noului centru Vodafone Shared Services, care va ajuta companiile din Grupul Vodafone să devină și mai eficiente, într-o piață a telecomunicațiilor extrem de competitivă. VSS România va oferi servicii de Asistență pentru clienții unora dintre cele mai mari operațiuni Vodafone din Europa, dar și servicii IT pentru nevoile interne ale acestor divizii. Noul centru va crea mii de locuri de muncă pentru români, în următorii 3 ani, pe măsură ce își va extinde activitatea, fiind cel de-al doilea deschis de Vodafone la București, după Danubius NOC. Astfel, România devine un model de excelență pentru Grupul Vodafone, datorită calităților unice ale forței sale de muncă - performanță în tehnologie și bună cunoaștere a limbilor străine”, precizează Ravinder Takkar (foto), Chief Executive Officer, Vodafone Romania.

Situat in Avrig Business Center, noul Centru (VSS Romania) si-a inceput activitatea in mai 2014 si are acum peste 100 de angajati. Pana la sfarsitul anului, numarul angajatilor va depasi 750, iar in urmatorii 3 ani se va ajunge la un numar de peste 2.000 de angajati.

Investitia totala a Vodafone Group Shared Services, pentru dotarea si tehnologizarea sediului, precum si  pregatirea noilor angajati din Romania, este de aproximativ 5 milioane de lire sterline (6,25 milioane de Euro).

“Vodafone Group Shared Services anunta cu placere deschiderea unui nou centru global in Romania. Noul centru va imbogati oferta de servicii dedicata operatiunilor globale ale Vodafone cu activitati de IT si Relatii cu Clientii, oferite in mai multe limbi pentru tarile din Europa. Romania a fost aleasa pentru capabilitatile lingvistice dezvoltate si talentul demonstrat al fortei sale de munca, ceea ce asigura furnizarea de servicii de cea mai buna calitate, la costuri competitive. In prezent, avem un plan ambitios de a ajunge la peste 2.000 de locuri de munca, in urmatorii trei ani, in noul Centru”, a spus Steven McCrystal, Group Director, Shared Services.

Concret, VSS Romania ofera suport clientilor Vodafone din Marea Britanie, Germania, Italia, Spania si Irlanda pentru solicitarile legate de factura si plati, administrarea conturilor si remedierea conexiunilor de date. Ca si canale de comunicare, asistenta este oferita telefonic, prin chat online sau in regim de back-office. Pe zona de IT, serviciile oferite de VSS Romania constau in operatiuni de tip “Help Desk”, pentru activitatile interne ale Vodafone Group si ale celor 5 divizii mentionate, la care se adauga managementul aplicatiilor IT si administrarea bazelor de date.

Centrul aduce oportunitati de angajare atat pentru absolventi, cat si pentru studentii cu profilul adecvat. Vodafone doreste sa recruteze tineri romani cu calitatile necesare, iar cei interesati pot afla detalii despre posturile disponibile, pe www.vodafone.ro, sectiunea Cariere. Toti angajatii VSS Romania beneficiaza de training-uri speciale si oportunitati de a invata mai multe despre particularitatile culturale ale tarilor deservite de catre VSS.

Acesta este al doilea centru international de operatiuni deschis de Grupul Vodafone in Romania. Vodafone a deschis anul trecut, in Romania, centrul de operatiuni de retea Danubius NOC, care monitorizeaza si gestioneaza incidentele de retea pentru 9 operatiuni Vodafone, din Olanda, Germania, Cehia, Ungaria, Romania, Grecia, Albania, Malta si Italia, ce insumeaza 90 de milioane de utilizatori. Ca parte a NOC, Vodafone a deschis recent si un Service Operations Center, dedicat monitorizarii serviciilor M2M furnizate clientilor globali ai Vodafone.  

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., cel mai mare grup international de telecomunicatii mobile din lume, cu aproximativ 434 de milioane de clienti, la 31 martie 2014. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com.