.

2012 a adus grupului de firme Wizrom (Wizrom Software, WizSalary și filialele externe), unul dintre principalii furnizori de ERP din România, cea mai mare creștere a cifrei de afaceri de ultimii trei ani și anume 8%, la valoarea netă de 6,65 milioane euro. "Și anul trecut am demonstrat că Wizrom este o companie solidă și capabilă să aibă un parcurs pozitiv indiferent de fluctuațiile mediului economic, datorită schimbărilor operate atât în structură cât și la nivel de model de business. Am oferit clienților posibilitatea de a implementa soluțiile noastre pe baza SaaS, oferind un ROI rapid și excelent, am lansat soluții inovatoare și puternice, am încheiat parteneriate cu producători de software consacrați", precizează Adrian Bodomoiu (foto), director general Wizrom Software.

Tot anul trecut a fost generat și cel mai mare număr de noi clienți – 261, echivalent cu o creștere de 7,36%, care au ridicat numărul total de clienți ai Wizrom la 3.546, cu o bază instalată de peste 32.000 de licențe.

Principalii vectori de creștere din 2012 au fost creșterea rețelei de parteneri ai companiei, verticalizarea soluției WizPro ERP pe noi nișe precum agricultură, construcții și transporturi, precum și ca efect al creșterii continue a forței de vânzări în cursul anului trecut. De asemenea, compania a înregistrat succese cu soluțiile de BI, CRM, SFA, și logistică. Verticala de servicii a înregistrat cea mai mare creștere anul trecut, urmată de verticalele producție și distribuție.

Wizrom estimează și pentru 2013 o evoluție pozitivă ce va veni în principal datorită creșterii interesului mediului de afaceri față de optimizarea costurilor operaționale cu ajutorul instrumentelor software – vorbim de aplicațiile de optimizare gen Supply Chain Management (SCM, care includ Demand Planning, Warehouse Management și Distribution Management), utile inclusiv în perspectiva introducerii trasabilității în industria alimentară, respectiv în urma procesului de înlocuire a vechilor aplicații ERP cu unele noi, mai bune, mai puternice, la costuri totale de deținere mai bune.

Structura veniturilor Wizrom Software este următoarea: 31% din venituri au provenit din licențe vândute, 34% din mentenanță, 35% din alte servicii de business (analiză business, procese, dezvoltări personalizate, outsourcing, altele).

Grupul de firme Wizrom avea la sfârșitul anului trecut un număr de 160 de angajați, cu 15% mai mult decât la finele lui 2011.