.

Xerox continuă să își demonstreze angajamentul pentru sustenabilitate și obține certificarea EPEAT la nivel global pentru echipamentele cu tehnologia ConnectKey, gama Xerox VersaLink și gama Xerox AltaLinkCertificarea EPEAT, administrată de organizația americană Green Electronics Council, include și o arhivă online a produselor de tehnologie, cu scopul de a-i ajuta pe consumatori să ia decizii de cumpărare pe baza sustenabilității produselor și a companiilor producătoare. Produsele sunt evaluate în funcție de consumul energetic și de ciclul de viață, de la design și producție, până la energia consumată și procesele de reciclare din fabrică. Xerox a obținut certificarea EPEAT în America de Nord și este prima companie care a înregistrat în arhiva EPEAT echipamente de imprimare pentru Europa (Belgia, Franța, Germania, Luxemburg, Olanda, Elveția, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Suedia și Regatul Unit).

 

 

Clienții din sectorul public și cel privat se bazează pe EPEAT în cadrul proceselor de achiziții sustenabile,” afirmă Nancy Gillis, CEO, Green Electronics Council. „Oferind produse certificate de EPEAT, Xerox le oferă clienților opțiuni mai eficiente din punct de vedere energetic, ajutându-i astfel să își micșoreze costurile și să reducă impactul asupra mediului înconjurător.”

 

Multe dintre produsele Xerox îndeplinesc sau chiar depășesc cerințele minime de certificare pentru performanța produselor privind mediul înconjurător. Alături de EPEAT, Xerox oferă produse certificate de ENERGY STAR®, ECOLOGO® și Blue Angel. De asemenea, mulțumită parteneriatului cu PrintReleaf, le permite clienților de servicii de management al imprimării să își transforme paginile imprimate în copaci plantați în zonele despădurite.

 

Cu ajutorul tehnologiei Xerox, organizațiile nu mai trebuie să aleagă între sustenabilitate și productivitate,” spune Tracey Koziol, senior vice president, Global Offerings, Xerox. „La Xerox, sustenabilitatea este unul dintre punctele cheie pe care le avem în vedere atunci când dezvoltăm o tehnologie.”

 

www.xerox.com/en-us/about/ehs.

 

Despre Xerox

Xerox este unul dintre liderii tehnologiei care inovează modul în care lumea comunică, se conectează și lucrează. La Xerox, înțelegem care este esența transmiterii informației și toate formele pe care le ia aceasta. Susținem integrarea hârtiei cu mediul digital. Ne-am adaptat cu succes la cerința în creștere pentru mobilitate și la nevoia interconectării sferei profesionale cu cea personală. În fiecare zi, tehnologiile noastre inovatoare de imprimare și soluțiile inteligente pentru locul de muncă ajută utilizatorii să comunice și să lucreze mai eficient. Aflați mai multe pe www.xerox.com.

 

Despre Green Electronics Council

Green Electronics Council (GEC) este o organizație non-profit care își propune să contribuie la dezvoltarea unei lumi în care sunt proiectate, produse și cumpărate doar produse sustenabile. GEC gestionează certificările EPEAT, cea mai importantă etichetă eco de tip 1 pentru produsele IT folosite în sectoarele publice și private din peste 43 de țări. Eticheta eco EPEAT le oferă clienților acces la peste 4.000 de produse IT sustenabile, mai mult decât orice altă etichetă eco, din cinci categorii de produse IT: computere/tablete, echipamente de imprimare, televizoare, telefoane mobile și servere.