.

Intel va organiza în cadrul primei ediții a Taberei Naționale de Informatică Forum IT un eveniment special numit 'žZiua Intel', dedicat prezentării pentru participanți a celor mai noi tehnologii Intel destinate utilizatorilor finali și a activităților companiei în domeniul educației. Prima ediție a taberei naționale Forum IT va avea loc la Câmpina între 24 și 29 august și va reuni peste 150 de pasionați de computere și tehnologie de pe tot teritoriul țării.

'žZiua Intel' va avea loc în data de 27 August. Pe lângă informarea  cu privire la cele mai recente tehnologii Intel, participanții la tabără vor avea ocazia să participe la un concurs al cărui premiu principal este un procesor Intel Pentium 4.

'Suntem onorați de invitația de a participa la această primă ediție a taberei naționale de informatică Forum IT,' a declarat Irinel Burloiu, Intel Business Development Manager. 'Compania Intel este implicată activ într-o serie de acțiuni venite în sprijinul domeniului educațional, atât în România cât și la nivel internațional. Sperăm că Ziua Intel se va dovedi o bună ocazie de a consolida legătura dintre participanții la tabără și tehnologiile și programele Intel de sprijinire a educației,' a mai spus Irinel Burloiu.

Intel sprijină dezvoltarea educației în România printr-o serie de acțiuni cum ar fi donarea de echipament de laborator către Facultatea de Automatică din cadrul Academiei de Studii Economice din București, sau donarea de echipamente wireless către universități - Facultatea de Automatică și Calculatoare din Cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea Dunărea de Jos din Galați.

De asemenea, Intel a anunțat de curând sponsorizarea participării echipei olimpice a României la Olimpiada Internațională de Informatică ce are loc în aceste zile la Nowy Sacz în Polonia, eveniment al cărui sponsor oficial este tot Intel.

Printre activitățile Intel dedicate sprijinului educației la nivel mondial se află și Târgul Internațional de Știință și Inginerie (ISEF) '“ eveniment sponsorizat de Intel încă din 1997. ISEF este cel mai mare eveniment de gen din lume, la care participă elevii de liceu din întreaga lume cu un mare talent științific. Sponsorizarea ISEF face parte dintr-o inițiativă  Intel mai largă, numită  Intel® Innovation in Education, reprezentând un efort susținut de cooperare cu mediul educațional și șefii de guverne din întreaga lume în vederea pregătirii studenților pentru desfășurarea cu success a viitoarelor profesii într-o economie bazată pe cunoaștere.

Tabăra națională de informatică Forum IT este organizată în asociere cu organizațiile de tineret ALUMNO și SpareTime Group, sub egida UNESCO, a Ministerul Tehnologiei Informației și Telecomunicațiilor și a autorităților locale, și face parte din inițiativa Organizației Națiunilor Unite 'žEducație pentru toți până în 2015'.

Intel, cel mai mare producător de chipuri din lume, este totodată lider în domeniul produselor legate de calculatoare, rețele și comunicații. Mai multe informații despre Intel puteți afla accesând www.intel.com/pressroom.