.

D-Link, expert în soluții de rețelistică pentru locuința digitală, a lansat primul router pentru cloud dedicat segmentului consumer în cadrul CES (Consumer Electronic Show), care are loc în aceste zile în Las Vegas (10-13 Ianuarie 2012). D-Link DIR-605L este primul model din categoria de produse D-Link Cloud. Aceasta se bazează pe portalul de succes mydlink, care permite acum utilizatorilor să controleze camerele de supraveghere și network video recorderele din cloud. Alte noi routere, access point-uri și dispozitive de storage urmează a fi lansate."Pentru mulți utilizatori, cloud-ul personal constituie punctul central al activității digitale. Aceștia doresc flexibilitate și acces sigur la toate datele lor, cum ar fi rețeaua de acasă, în orice moment sau din orice locație, folosind diverse dispozitive", precizează Bogdan Mihalcea, Country Manager D-Link România. "Avem posibilitatea să oferim independență în mobilitate, cu D-Link Cloud și noile dispozitive."

Produsele din linia D-Link Cloud pot fi administrate prin intermediul portalului mydlink sau aplicațiilor mydlink pentru iPhone, iPad și dispozitive cu Android. Odată cu abordarea tehnologiei cloud, D-Link și-a stabilit încă un reper în domeniul dezvoltării produselor destinate utilizatorilor din categoria consumer. Unele dintre beneficiile pentru utilizatori includ o mai mare mobilitate și ușurință în utilizare.

D-Link DIR-605L – primul router pentru cloud

Noul router D-Link pentru cloud suportă toate serviciile mydlink prin intermediul aplicațiilor pentru Android, iPhone și iPad. În schimb, aceasta face posibile controlul și administrarea dispozitivului cu ajutorul portalului mydlink din orice locație. Prin urmare, utilizatorii pot să acceseze acum numeroase caracteristici utile, cum ar fi informații practice atunci când se deplasează. De exemplu, ei pot interoga routerul pentru a-i afla starea în rețea și parametrii de funcționare, sau pot debloca accesul la Internet pentru copii odată ce aceștia și-au terminat temele. Pot fi setate inclusiv mesaje sau notificare prin e-mail.

Modelul entry-level încorporează o gamă de caracteristici tehnice interesante. De pildă, DIR-605L este compatibil cu standardele IEEE802.11n/g și poate transmite date cu viteze de până la 300 mbps, criptarea WPA2 asigurând maximum de securitate. Routerul D-Link pentru cloud va fi disponibil și în România începând cu luna aprilie a anului 2012.

Portalul mydlink pentru cloud

În 2011, D-Link a lansat camerele de supraveghere IP DCS-930L și DCS-932L, și recent am anunțat varianta îmbunătățită a camerei wireless DCS-942L pentru zi și noapte. Aceste modele se conectează automat la portalul online mydlink. În plus, network video recorderul D-Link DNR-322L poate funcționa cu ajutorul acestei platforme cloud. Portalul mydlink este flexibil și oferă control intuitiv, acestea fiind două dintre motivele selectate drept esențiale pentru noua linie de produse pentru cloud. La utilizarea acestei platforme, dispozitivele se conectează automat la portalul mydlink, permițând astfel utilizatorilor să acceseze în siguranță dispozitivele acestea din locuința digitală prin intermediul platformei, în orice moment, din orice locație, doar prin câteva click-uri fără a mai fi necesar timp suplimentar pentru configurare și setări.