.

Samsung Electronics America, Inc., a anunțat astăzi un nou punct de referință pentru platforma de aplicații pentru Smart TV, Samsung Apps, precum și noi aplicații și servicii, care oferă opțiuni de divertisment mai bogate pentru cel mai mare ecran din locuință.

Cu mai mult de 1.400 de aplicații disponibile și o medie de descărcare de 50.000 în întreaga lume, Samsung Apps a devenit alegerea dezvoltatorilor de aplicații și a brandurilor premium.

Un număr din ce în ce mai mare de consumatori și-au transformat televizoarele în dispozitive pentru difuzarea conținutului video și pentru utilizarea aplicațiilor, beneficiind de un conținut interactiv și personalizat, care să le crească pasiunea pentru muzică, sport, fitness, social networking sau știri.

Noile aplicații din 2012 includ Angry Birds, Bravo, Technicolor’s M-GO, The Daily and VH1’s ‘I Love the 80’s Trivia.’ Acestora se alătură o gamă de aplicații deja cunoscute precum AOL HD, CNBC Real-Time, Comcast Xfinity ESPN ScoreCenter, Hulu Plus, MLB.TV, MTV Music Meter, NBA Game Time, Netflix, NHL Gamecenter, TIME TV, The Broadway Channel, Verizon Flex View și Wall Street Journal Live.


Samsung se așteaptă să atingă 20 de milioane de descărcări de aplicații până la sfârșitul lunii ianuarie 2012, dublând astfel punctul de referință de 10 milioane atins în octombrie 2011.

„Potrivit cercetării noastre, conținuturile video și TV au devenit elemente cheie în achiziționarea televizoarelor Smart TV", a spus Eric Anderson, Vicepreședinte al Content and Product Solutions în cadrul Samsung Electronics America. „Ba mai mult, se preconizează din ce în ce mai mult că aplicațiile și conținutul vor lua cu asalt și alte ecrane din cadrul locuinței. Ecosistemul Samsung conectat, inclusiv televizoarele noastre Smart TV, smartphone-urile, camerele smart și chiar aparatele electrocasnice pot răspunde acestei promisiuni, în timp ce platformele noastre s-au dezvoltat spectaculos în 2012 pentru a îmbunătăți experiența de divertisment. În cele din urmă, modelul de afacere Samsung este complementar posturilor de televiziune și brandurilor mari de mass-media."

Interfață simplă, intuitivă pentru Samsung Smart Hub

Samsung a reproiectat interfața Smart Hub pentru a oferi experiențe mai intuitive. Noua interfață Smart Hub este disponibilă acum în full HD și este realizată astfel încât să le ofere utilizatorilor o modalitate mai intuitivă de căutare și descoperire a conținutului prin intermediul Smart Interactions. Consumatorii pot naviga pe noua interfață folosind Voice Control, Motion Control și Face Recognition, pentru o experiență deplină, nemaiîntâlnită până acum pe TV.

 

De asemenea, Samsung Smart Hub oferă capacități reale de multi-tasking – utilizatorii pot trece de la o pagină web la alta mulțumită unui nou web browser cu taburi, pot comuta între aplicații și pot descărca mai multe aplicații simultan.

În plus, noua aplicație Samsung AllShare® Play le permite împărtășirea conținutului prin intermediul dispozitivelor certificate DLNA. AllShare Play oferă stocare web pentru ca utilizatorii să poată încărca și împărtăși conținut multimedia între dispozitive conectate la internet precum televizoare, camere și smartphone-uri, laptopuri sau PC-uri, indiferent unde s-ar afla în lume.

 

Conținut bogat și servicii certificate care lărgesc granițele divertimentului din cadrul locuinței

Pentru a aduce familia împreuna din nou în sufragerie, Samsung lansează câteva servicii exclusive, primele de acest fel, care redefinesc beneficiile pe care le aduce un televizor consumatorilor.

Samsung Family Story le permite familiilor să stocheze și să împărtășească conținut prin intemediul funcției cloud. Membrii familiei pot împărtăși fotografii, crea slideshow-uri, memento-uri și evenimente planificate. Aceștia pot accesa conținutul în interiorul sau exteriorul casei cu ajutorul smartphne-urilor, tabletelor, PC-urilor și televizoarelor Samsung Smart TV; iar compatibilitatea dispozitivelor va fi extinsă astfel încât să cuprindă frigiderele LCD și camera digitale Smart. Membrii familiei pot, de asemenea, să împărtășească fotografii în timp real prin direcționarea lor pe ecranul TV al fiecăruia prin intermediul unei funcții de ‘live chat’, astfel încât relația cu familia a devenit mult mai ușor de menținut, indiferent de locul în care ne aflăm.

Funcția Fitness ajută utilizatorii să-și monitorizeze progresul prin activități atât în interiorul căminului, cât și în afara acestuia într-un mod mult mai organizat. În plus, față de o gamă diversă de conținut fitness, utilizatorii pot conecta smartphone-ul lor Samsung la Smart TV, folosind o aplicație mobilă de fitness. Totodată, aceștia pot conecta o scală Withings WiFi la televizotul lor Samsung Smart TV pentru a-i ajuta să-și urmărească și să-și monitorizeze greutatea. Cu ajutorul aplicațiilor menționate, camera integrată a televizorului va crea o „oglindă virtuală" pentru ca utilizatorii să-și verifice pozițiile conform instructorilor.

Familiile pot accesa, de asemenea, o varietate de conținut video educațional prin intermediul aplicației Kids. Iar părinții îi pot răsplăti pe copii cu stickere și le pot monitoriza timpul petrecut în fața televizorului.

 

Samsung a anunțat, de asemenea, colaborarea cu NBC Universal pentru distribuirea „Battlestar Galactica", una dintre cele mai influente serii științifico-fantastice din deceniul trecut, în format 3D. Samsung speră să continue și NBC Universal să fie diponibil pentru descărcarea prin Samsung Media Hub app.

Câștigătorul competiției Free the TV Challenge lansează Converged Future pentru aplicațiile Smart TV

În concordanță cu angajamentul Samsung pentru accelerarea dezvoltării noilor experiențe TV, Samsung a anunțat și câștigătorul competiției Free the TV Challenge 2011. În acest an, dezvoltatorii au fost provocați să creeze aplicații covergente, care să le permită utilizatorilor să folosească mai multe dispozitive pentru conținutul de pe TV.

„Datorită ecosistemului solid pe care l-am construit, Samsung Apps a devenit platforma de lansare preferată pentru noile aplicații și servicii. De fapt, acum sunt mai mult de 25.000 de companii care dezvoltă aplicații pentru televizoarele noastre", a spus Anderson. „Din moment ce numărul de aplicații și servicii TV continuă să crească, Samsung va continua să conducă industria și să extindă tipul de aplicații disponibile, care oferă o experiență de divertisment superioară și personalizată."

Aplicația Party Shots și alte aplicații ale finaliștilor Free the TV Challenge vor fi disponibile la standul Samsung 12004 în Central Hall, în cadrul evenimentului International CES 2012, care va avea loc în Las Vegas Convention Center în perioada 10-13 ianuarie 2012. Aplicațiile pot fi văzute pe http://FreeTheTvChallenge.com.