.

Sony Mobile Communications a lansat tableta Xperia Z3 Compact - un dispozitiv care redefinește standardele în ceea ce priveşte divertismentul şi mobilitatea. ”După succesul înregistrat de mult premiata tabletă Xperia Z2, continuăm extinderea portofoliului cu lansarea unei versiuni compacte care nu face compromisuri de la divertisment. Tableta Xperia Z3 Compact păstrează caracteristicile vârfului de gamă Z3 într-o formă compactă continuând astfel eforturile noastre de a oferi experiențe premium într-o formă optimă pentru utilizatori”, precizează Calum MacDougall, Director of Product Marketing Programme, Sony Mobile Communications.

Xperia Z3 Compact, cea mai subțire și ușoară tabletă compactă rezistentă la apă din lume oferă cel mai înalt grad de rezistență la apă într-un dispozitiv cu un design concentrat pe detalii. Funcționând cu cel mai puternic procesor disponibil într-o tabletă compactă, Xperia Z3 Compact are cel mai luminos și clar ecran Full HD de 8’’, dar și tehnologie audio de ultimă generație. Este de asemenea și unica tabletă cu PS4 Remote Play2, aducând jocurile pe mobil tot mai aproape de realitate.

Cea mai subțire și ușoară tabletă compactă din lume

Incredibil de subțire și ușoară– tableta compactă Xperia Z3 are un design senzațional. Cu o grosime de numai 6,4 mm, designul compact este perfect pentru cei aflați în mișcare, în timp ce tehnologia avansată Sony garantează lipsa oricărui compromis în ceea ce privește rezistenţa bateriei. Cântărind numai 270 grame, tableta ultra portabilă pare lipsită de greutate în mâinile utilizatorului.

Creat din materiale de cea mai înaltă calitate, liniile impecabil definite și butonul de pornire cu design unic ilustrează  atenția la detalii caracteristică Sony. Muchiile de oțel inoxidabil, conturul ultra slim cu linii rotunjite și fața din sticlă conferă o alură generală elegantă și durabilă.   

Pasiunea Sony pentru perfecțiune duce și mai departe designul acestei tablete compacte – adăugându-i un grad de rezistență la apă de top. Gradul IP65/68 presupune lipsa oricărei griji legate de apă sau praf care ar putea sta în calea performanțelor tabletei.

Divertisment de neegalat pe unica tabletă din lume cu PS4 Remote Play
Sony a revoluționat tehnologia jocurilor prin includerea PS4 Remote Play pe seriile Xperia Z3. Cu PS4 Remote Play, exclusiv pentru Xperia, tableta Xperia Z3 Compact poate fi folosită ca un ecran la distanță pentru conectare și control al jocurilor de pe PS4. În momentele în care televizorul este folosit, tableta se poate conecta la consola PS4 prin sistemul Wi-Fi de acasă, iar utilizarea telecomenzii wireless DUALSHOCK alături de GCM10 Game Control Mount permite continuarea jocului pe tableta Xperia Z3 Compact oriunde în casa ta.

În plus, aplicația PlayStationApp permite utilizarea tabletei Xperia Z3 Compact ca un al doilea ecran pentru a urmări de la distanță evoluția altor jucători, comunica cu prietenii PSN™, cumpăra jocuri PS4 și descărca în PS4, sau pur și simplu controla consola PS4.   

Calitatea divertismentului este îmbunătățită cu cele mai recente tehnologii TV și audio Sony, pentru jocuri sau filme. Ecranul Full HD de 8’’  TRILUMINOS cu funcţie LED Live Colour, X-Reality pentru mobil și opţiune de îmbunătățire intuitivă a contrastului rămâne la fel de luminos și performant chiar și în  condiţii de lumină puternică a soarelui.

O adevărată forță audio

Experiența muzicală pe mobil a fost reinventată prin intermediul funcţiei High-Resolution Audio, menită a reda fiecare piesă la calitatea la care a fost creată iniţial de artiști. Pentru piesele care nu au rezoluție mare există tehnologia DSEE HX – disponibilă acum în premieră pentru gama Z3 – care îmbunătățește fidelitatea colecțiilor MP3 sau AAC și a playlisturilor din Music Unlimited, serviciul digital Sony de tip cloud, până aproape de rezoluție înaltă.

Cu ajutorul Digital Noise Cancelling,  zgomotul ambiental este redus cu până la 98% când este alăturat cu headsetul MDR-NC31EM Digital Noise Cancelling – ideal pentru drumul până la birou sau pentru a estompa zgomotele de fundal de la locul de muncă.

Viteză și rezistență de top

Având cel mai rapid procesor din lume pentru o tabletă compactă3, Qualcomm Snapdragon 801 Quad-core6 de 2,5 GHz și 3GB RAM, tableta asigură accesul rapid la informație. Fiecare interacțiune cu dispozitivul este facilă, navigarea este ultra rapidă, iar multitaskingul se face fără niciun efort. Procesorul asincron alimentează independent fiecare nucleu, distribuind exact puterea necesară fiecărui proces, fără consum inutil al bateriei.

Tableta Xperia Z3 Compact, singura din lume cu  PS4™ Remote Play2, beneficiază de Qualcomm Adreno 330 GPU, ce ajută la o îmbunătățire de până la 25% a performanței grafice, comparativ cu generația anterioară, pentru imagini incredibil de rapide și reale.

Dispozitivul oferă 13 ore de redare video de înaltă calitate, iar durata de viață a bateriei este eficientizată grație modului de funcționare Sony STAMINA, care oprește funcțiile neutilizatei.

Expertiza Sony pentru camere foto
Toate momentele speciale pot fi surprinse cu o cameră foto de 8,1 MP și îmbunătăţile cu noile aplicații Xperia dedicate. Cu Exmor RS pentru mobil se pot capta imagini uimitoare chiar și în condiții de lumină slabă, iar camera frontală HD de 2,2 MP este ideală pentru apeluri video cu familia și prietenii. De asemenea, camera foto este dotată cu aplicaţii sociale şi de editare precum Multi-Camera (pentru înregistrare din mai multe unghiuri),  Movie Creator (pentru editarea înregistrărilor), AR FUN (pentru a adăuga animaţii şi imagini amuzante), Sound Photo (pentru a adauga sunet unei imagini) sau  Face In (pentru imagini de tip portret).

Conectivitate și securitate la îndemână
Să alegi Sony nu a fost niciodată mai ușor. Xperia Transfer permite transferul simplu și ușor al întregului conținut al telefonului și al contactelor, atunci când este ales Sony în locul tabletei existente Android sau iOS. Aplicațiile Xperia Email, Calendar și Contacte pot fi sincronizate folosind Microsoft® Exchange ActiveSync (EAS), iar grație opţiunii NFC, transferul de conţinut de pe un dispozitiv pe altul devine mult mai uşor: o simplă atingere şi tableta poate fi conectată la peste 160 de alte dispozitive şi accesorii de la Sony.

Tableta Xperia Z3 Compact va fi lansată global, în variantele LTE și Wi-Fi, începând din toamna anului 2014.