.

Compania iQuest, unul dintre principalii furnizori locali de soluții și servicii IT, a înregistrat în primele șase luni din acest an afaceri de aproximativ 8 mil. euro, în creștere cu 30% față de aceeași perioadă din 2010. Compania și-a crescut și prognoza de creștere anuală la 14 mil. euro, pe fondul largirii portofoliului de clienți.

"În primul semestru din 2011 am înregistrat afaceri de 7,9 milioane de euro, fiind în creștere cu aproape 30% față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea se datorează mai multor factori, precum conturarea unor parteneriate strategice și câștigarea de noi clienți, îndeosebi din industriile de utilități, Life Sciences și financiar-bancar. Estimăm că vom depași estimările inițiale și vom finaliza 2011 cu afaceri de 14 milioane de euro", precizează Cornelius Brody (foto), CEO iQuest.

Pe plan local, compania deține clienți importanți din domeniile telecom, financiar-bancar, logistic, transport și media și intenționează în perioada următoare să pătrundă și în sectorul public și cel energetic .

În ceea ce privește piața locală de IT din prima parte a anului, tot mai mulți clienți și-au îndreptat atenția către preț, în defavoarea calității, tendință care s-ar putea extinde și în următoarea perioadă. Clienții care cedează tentației de a cumpăra ieftin și de a pierde calitatea au în general de suferit semnificativ pe termen lung, prin creșterea semnificativă a costului de mentenanță și suport, precum și a efortului intern alocat acesteia, potrivit CEO-ului iQuest.

"Creșterile din primul semestru înregistrate în vestul Europei ar trebui să influențeze și estul, însă actualele frământări pe plan extern ar putea duce la o stagnare a pieței în în primele șase luni din 2012", a adăugat Brody.

Printre cele mai solicitate soluții IT oferite de iQuest pe piața locală se numără cele de business software, precum CRM, ERP, Business Inteligence, Document Management, e-commerce și BPM. "Se observă însă și o creștere a interesului pentru soluțiile IT integrate, iar clienții încep să pună foarte mult accent pe consultanța de business în vederea identificării celor mai potrivite soluții IT pentru aceștia", a mai spus managerului iQuest.

Compania vrea să depășească 400 de angajați până la sfârșitul anului

În primele șase luni din acest an, iQuest a angajat 78 de softiști. Până la sfârșitul acestui an, compania vrea să depășească 400 de angajați, pozițiile deschise în prezent adresându-se atât tinerilor absolvenți, cât și persoanelor cu exeperință, în domenii specifice ca Java, .NET, SharePoint, Web development sau testare software. Până la sfârșitul anului, compania intenționeaza să mai deschidă încă un centru de dezvoltare în țară.

Potrivit studiului Cei mai doriți angajatori, publicat la începul acestui an de către compania de consultanță Catalyst, iQuest este între primii 5 cei mai doriți angajatori din Cluj Napoca pentru tinerii cu profil tehnic.