.

Reprezentanții celor mai importante magazine online din România s-au constituit în Asociația Română a Magazinelor Online, ARMO, o Asociație reprezentativă a comerțului online local și care va susține interesele membrilor săi atât prin activitatea sa, cât și prin activitatea tuturor membrilor fondatori și a membrilor care vor adera ulterior.

Asociația are ca obiectiv principal susținerea dezvoltării comerțului online în România, ca metoda cea mai modernă și mai eficientă de retail, ce oferă avantaje și beneficii clare consumatorilor în comparație cu metodele de comerț tradiționale. În plus, ARMO va elabora un Cod de Bune Practici pentru Magazinele Online din România și un program de atestare a magazinelor online conform cu acest Cod de Bune Practici.

„Toate magazinele online din România au anumite obiective comune și întâmpină probleme asemănătoare, iată ce ne-a adus împreună. În plus, toți membrii Asociației și-au exprimat hotărârea de a promova un comerț online de calitate la standarde internaționale și de a demonstra, împreună, că într-adevăr comerțul online este cel mai eficient și sigur mod de a face comerț modern, în beneficiul consumatorilor, cu avantaje suplimentare metodelor tradiționale de retail", precizează Marius Ghenea, Președintele Asociației Române a Magazinelor Online.

„Primul și probabil cel mai important obiectiv al Asociației noastre este elaborarea Codului de Bune Practici pentru Magazinele Online, deoarece în acest mod vom putea să dăm o dovadă clară consumatorilor că prioritatea noastră este să le furnizam produse și servicii de calitate superioară și să le oferim protecție față de orice practici neconforme cu normele comerciale. Conformarea cu acest Cod de Bune Practici va fi urmărită atent de noi ca și Asociație, astfel încât să oferim o referință cât mai clară consumatorilor cu privire la magazinele online care poartă marca de încredere ARMO", precizează Radu Apostolescu, Vicepreședinte ARMO, Director Marketing eMAG.ro. Codul de Bune Practici pentru Magazinele Online poate fi consultat pe site-ul asociației, www.armo.ro.

Pot deveni membri ai Asociației Române a Magazinelor Online orice alte persoane juridice care aderă la prevederile din Statutul Asociației, admiterea în ARMO făcându-se pe baza aprobării Consiliului Director. În plus, pot deveni membri de onoare ai asociației orice persoane fizice române sau străine, cu merite deosebite în orice domeniu al vieții economice sau culturale din țară sau străinătate, la propunerea Consiliului Director. Mai multe detalii despre condițiile de înscriere și informații de presă, pot fi găsite la www.armo.ro.

Membri fondatori ARMO sunt următoarele magazine online: www.123flori.ro, www.azerty.ro, www.cel.ro, www.comenzipc.ro, www.emag.ro, www.electrofun.ro, www.evomag.ro, www.fungift.ro, www.magazinultau.ro, www.marketonline.ro, www.mediadot.ro, www.pcfun.ro, www.pcgarage.ro, www.pro.ro, www.oktal.ro, www.sevensins.ro, www.shopit.ro, www.toyfun.ro, www.watchshop.ro.