.

Advantage Software Factory (ASF), companie romanească de IT, țintește 5 clienți bancari în urmatorul an pentru o nouă soluție software, Anytime SmartFIN. Aplicația simplifică procesul de analiză și monitorizare financiară a persoanelor juridice într-o bancă.

"Anytime SmartFIN este cea mai nouă aplicație dezvoltată de ASF și a fost deja implementată cu success la una dintre primele două bănci din România. În prezent, majoritatea instituțiilor bancare utilizează predominant fișiere Excel în procese de analiză și monitorizare financiară a persoanelor juridice, iar acest mod de lucru creează multiple probleme. Noul software rezolvă aceste situații, aducând totodată avantajul raportării rapide și centralizate", precizează Ștefan Păun (foto), General Manager al Advantage Software Factory.

Aplicația ajută la eficientizarea proceselor de evaluare și monitorizare a riscului de creditare, calculare a rating-urile interne, precum și a cotațiilor BNR necesare provizioanelor. Reducerea costurilor realizată prin implementarea unei astfel de aplicații depinde de o serie de factori, precum complexitatea proceselor de business, numărul de oameni implicați în evaluare și aplicațiile folosite până în acel moment."Estimăm că, prin implementarea noii soluții se poate crește eficiența evaluării și monitorizării creditării cu până la 50%, generată în principal de funcționalități precum automatizarea procesului de import a documentelor financiar-contabile, centralizarea modelelor de scoring și a analizelor financiare și raportarea consolidată în timp real", precizează Păun.

În plus, implementarea sistemului are ca efecte și reducerea riscului operațional, arhivarea documentelor și a informațiilor în conformitate cu standardul Basel II, eficientizarea procesului de analiză, centralizarea informațiilor necesare analizelor și clasificării clienților, precum și simplificarea procesului de raportare.

Băncile sunt principalii clienți ai companiei

În primele 12 luni de la lansarea noului software, compania își propune implementarea sistemului la minimum 5 bănci locale, estimare bazată pe reacțiile pozitive venite din partea unor clienți ASF. Potrivit reprezentaților companiei, potențialul de dezvoltare pe sectorul bancar este foarte mare datorită faptului că aplicația Anytime SmartFIN unifică toate procese necesare analizei și monitorizării financiare.

Printre beneficiile oferite de noul software se numără și identificarea riscurilor din piață și definirea de noi modele de risc, optimizate conform tendințelor din economie, precum și utilizarea facilă a aplicației care nu necesită cunoștințe în domeniul IT.

„Dezvoltarea și lansarea acestei soluții este parte a planului de extindere a portofoliului nostru de produse pentru sectorul financiar-bancar. Vom continua să dezvoltăm noi produse pentru sectorul bancar și vom optimiza în permanență aplicațiile existente prin adăugarea de noi funcționalități", precizează Ștefan Păun.

Compania Advantage Software Factory este și dezvoltatoarea soluției de colectare debite Capone, folosită în prezent de cel puțin jumătate dintre băncile de pe piața locală, conform estimărilor companiei.