.

Banc Post a lansat pe 24 iunie cardul Taifun, sub sigla Mastercard, prin care se pot face plăți pe Internet. Cardul poate fi folosit atât de către persoanele fizice, cât și de cele juridice. Asociat cu un card virtual, Taifun este un card de debit cu operativitate în lei sau în monedă convertibilă, din străinătate, în moneda țării respective. Oriunde se află sigla Mastercard, Taifun poate fi folosit la retragerea de numerar sau la plata cumpărăturilor. Serviciile de telefonie Connex, Orange, Cosmorom, RomTelecom vor putea fi plătite direct de la ATM-uri.
Cardul virtual Taifun este special creat pentru efectuarea fără riscuri a plăților pe Internet. Pentru achizițiile de pe Internet, banii necesari trebuie transferați din contul cardului Taifun clasic în contul cardului virtual, prin serviciul de Internet Banking oferit de Banc Post.
Site-ul de Internet Banking al Banc Post este asigurat și garantat de firma Verisign. Schimbul de date se efectuează securizat pe baza unui algoritm 3DES. Clientul primește un dispozitiv de securitate Digipass 300, cu ajutorul căruia inițiază utilizarea Internet-ului pentru a accesa informații specifice și pentru procedurile de identificare. La fiecare nouă conectare se generează o altă secvență de parole.