.

Oracle a anunțat pe 11 ianuarie că Banca Transilvania a ales Oracle FLEXCUBE Universal Banking pentru sistemul său de core-banking, în vederea susținerii creșterii operaționale de două cifre pe an a BT, odată cu menținerea profitabilității. „Implementarea sistemului Oracle FLEXCUBE înseamnă, pentru Banca Transilvania, o investiție în tehnologia de vârf, care ne permite să valorificăm - și de acum încolo - potențialul nostru de creștere, odată cu extinderea capacității BT de a lansa rapid produse și servicii pentru clienți. Banca Transilvania căuta o soluție bancară integrată, bazată pe tehnologii noi, care să ne poată susține creșterea în anii care urmează. Oracle FLEXCUBE s-a încadrat în cerințele noastre, oferind o soluție avantajoasă și o expertiză foarte bună inclusiv datorită parteneriatului cu Trend Export-Import", precizează Robert Rekkers, CEO Banca Transilvania.

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari cinci bănci din România, cu activitate grupată pe patru linii principale de afaceri: retail, IMM-uri, corporate și divizia pentru medici, iar soluția FLEXCUBE de la Oracle va susține, prin performanța sa, toate aceste direcții de dezvoltare ale BT.

Pentru a satisface cerințele actuale și viitoare, Banca Transilvania - o instituție financiară în creștere - avea nevoie de o platformă integrată de banking, utilizată internațional, eficientă, eficace din punctul de vedere al costurilor și foarte modernă. Oracle FLEXCUBE Universal Banking va susține Banca Transilvania inclusiv în ceea ce privește riscurile, conformitatea și îmbunătățirea experienței clienților în relația cu BT.

Anterior, Banca Transilvania utiliza o alta soluție informatică performantă, dar a explorat alternative, astfel că a luat decizia de a semna un contract cu Oracle FLEXCUBE, bazandu-se pe parteneriatul de succes pe care îl are deja cu compania Oracle: BT este prima instituție bancară din lume care a utilizat Exadata Database Machine, Version 2. dar și Oracle Financials Hub. oferite de Oracle.

"Este un lucru extraordinar că Banca Transilvania, din România, a ales să își consolideze relația deja puternică cu Oracle, transferându-și platforma de core-banking pe Oracle FLEXCUBE. într-o perioadă în care instituțiile financiare din Europa și din lume se confruntă cu noi realități economice și schimbări de natură reglementară, se pune tot mai mult accentul pe datele confidențiale ale clientului, diferențierea față de concurență, eficiența costurilor și conformitate. Prin implementarea Oracle FLEXCUBE, Banca Transilvania preia conducerea în depășirea acestor provocări, cu un nou sistem bancar integrat și flexibil. Suntem mândri să lucrăm cu un partener local din România, Trend Import-Export, care permite companiei Oracle să ofere suport continuu Băncii Transilvania, astfel încât aceasta să fie cu un pas înaintea concurenței și să le ofere servicii superioare clienților săi", precizează Frank Brienzi, Senior Vice President și General Manager, Oracle Financial Services Global Business Unit.

Cu 1,5 milioane de clienți activi, 6 milioane de conturi și peste 500 de sucursale și agenții, Banca Transilvania este în continuă creștere, iar Oracle FLEXCUBE îi va permite să gestioneze această dezvoltare și să funcționeze ca un sistem perfect integrat, dar și să își crească oferta, prin diversificarea operațiunilor prin canale electronice.

Banca Transilvania va putea astfel să își consolideze poziția și să își sporească avantajul pe piața tot mai competitivă din România, datorită capacității Oracle FLEXCUBE de a permite lansarea mai rapidă de produse și servicii inovatoare.

Banca Transilvania a ales să lucreze cu Oracle datorită unor avantaje precum: prezența companiei Oracle în regiune, centrul de implementare și suport din Atena; experiența cu cei peste 30 de clienți din sectorul bancar, din zona Balcani, pe care îi are Oracle și cele peste 100 de referințe din Europa.

Firma locală Trend Import-Export SRL, membru de nivel gold al Oracle PartnerNetwork (OPN), a avut un rol esențial în colaborarea Oracle cu Banca Transilvania, pentru selectarea FLEXCUBE, pornind și de la relațiile de succes anterioare, în procesul de implementare a Oracle Exadata Machine V2.

„Ca partener gold al OPN, ne bucurăm foarte mult că am fost implicați într-un nou demers alături Banca Transilvania. După ce am lucrat la implementarea de succes a Exadata V2, așteptăm cu interes să ne continuăm colaborarea cu Banca Transilvania și cu Oracle mulți ani de acum încolo", precizează Tudor Iliescu, Manager, Trend Import - Export.